Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΟι Εκλείψεις και οι Συμπτώσεις

Οι Εκλείψεις και οι Συμπτώσεις

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Στις 21 Ιουνίου, στο θερινό ηλιοστάσιο, ταυτόχρονα θα έχουμε και μια δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου. Η Σελήνη θα βρίσκεται σε αρκετά μακρινή απόσταση από τον Ήλιο, και δεν θα τον καλύπτει πλήρως, αλλά θα αφήνει μόνο ένα φωτεινό δακτύλιο, που θα είναι ορατός.

Η ολική έκλειψη θα συμβεί όταν ο Ήλιος και η Σελήνη θα βρίσκονται στην 0 μοίρα και 20’ του Καρκίνου. Ο αστερισμός του Καρκίνου συνδέεται με την οικογένεια, τους οικείους και την Πατρίδα. Θα έχει προηγηθεί μια Σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουνίου, και θα ακολουθήσει μια άλλη στις 5 Ιουλίου.

Είχαμε μιλήσει παλιότερα για τους κύκλους Saros καθώς και για τους Μετωνικούς κύκλους, που αφορούν τις εκλείψεις. Η λέξη Saros προέρχεται από την αρχαία Βαβυλώνα, όπου οι αστρονόμοι είχαν ανακαλύψει ότι κάθε 18 έτη, 11 ημέρες και 8 ώρες, επαναλαμβάνονται παρόμοιες εκλείψεις με ίδια γεωμετρία. Ο Μέτων ο Αθηναίος είχε κάνει έρευνες πάνω στο ίδιο θέμα και είχε ανακαλύψει ότι εκλείψεις με την ίδια γεωμετρία επαναλαμβάνονται κάθε 19 σεληνιακά έτη.

Αν αφαιρέσουμε από την 21η Ιουνίου του 2020, 18 έτη, 11 ημέρες και 8 ώρες, θα βρεθούμε στην 10η Ιουνίου του 2002, νύχτα, προς την 11η Ιουνίου.  10 Ιουνίου σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο, είναι η επέτειος θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και 21 Ιουνίου η επέτειος της γέννησης του. Συμπτώσεις ίσως…..αλλά εγώ δεν πιστεύω στις συμπτώσεις…….

Εκείνη λοιπόν  την έκλειψη της 10ης Ιουνίου 2002, κυβερνούσε ο Ερμής, ο κερδέμπορος, όπως αναφέρεται και στον ορφικό του ύμνο. Ποιο ήταν το πιο σημαντικό γεγονός του 2002; Φυσικά, η καθιέρωση του Ευρώ που αντικατέστησε τη δραχμούλα μας. Να τι δείχνει ο «κερδέμπορος Ερμής».

Αν χρησιμοποιήσουμε τον Μετωνικό κύκλο, και πάμε πίσω κατά 19 έτη, θα βρεθούμε ακριβώς στις 21 Ιουνίου του 2001, όπου υπήρχε πάλι μια ίδια έκλειψη, στις 0 μοίρες και 10’ του Καρκίνου, όπως θα είναι και η φετινή μας έκλειψη. Τι ακολούθησε μετά από την έκλειψη αυτή του 2001; Μα βέβαια, το τρομοκρατικό χτύπημα στους δίδυμους πύργους, και η έναρξη μιας μακράς περιόδου κατά της «τρομοκρατίας», που μετεξελίχθηκε σε δήθεν «εξεγέρσεις» λαών, και τη διάλυση κρατών.

Η φετινή έκλειψη της 21ης Ιουνίου δείχνει ότι  τα γεγονότα θα εξελίσσονται γρήγορα, εύκολα, αναπάντεχα και θα σχετίζονται με την οικογένεια, την Πατρίδα και την ασφάλεια.

Ο Άρης που θα βρίσκεται στην 25η μοίρα των Ιχθύων, θα προχωράει για να κάνει την είσοδό του στον Κριό, όπου θα είναι παντοδύναμος, και θα τετραγωνίζει τη Σελήνη τον Πλούτωνα και το Δία. Και όλα θα επηρεάζονται από την Κρόνια κυριαρχία, που θα διαρκέσει  τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2021. Βίαια γεγονότα θα ξεσπάσουν που θα προκαλούν πανικό και φόβο (αυτός είναι και ο στόχος), μυστικά θα αποκαλύπτονται που θα έχουν σχέση με χρήμα και θάνατο, η ένταση θα εξαπλώνεται γρήγορα, μαζικά γεγονότα θα συμβαίνουν, που θα έχουν σχέση με διασημότητες και με άτομα εξουσίας, τα οποία θα βρεθούν σε δεινή θέση. Σύγχυση, παραπλάνηση, αποκαλύψεις και μυστικά του παρελθόντος που θα αποδειχτεί ότι ήταν σε βάρος της ανθρωπότητας. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Και η Νέμεσις θα αναλάβει δράση.

Μην ξεχνάτε πως στις 21 Ιουνίου του 356 γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα