Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΟ κομήτης ΑΤΛΑΣ και η νέα Σελήνη στους Διδύμους

Ο κομήτης ΑΤΛΑΣ και η νέα Σελήνη στους Διδύμους

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Ονομάστηκε ΑΤΛΑΣ, έτσι όπως ονομάζεται ένας πολύ σημαντικός Τιτάνας της μακρινής  Ιστορίας μας. Ανακαλύφθηκε από τη ΝΑΣΑ στις 28 Δεκεμβρίου του 2019,  στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου, και είναι ο τελευταίος κομήτης που ανακαλύφθηκε ως σήμερα.

Όσο προχωράει η πορεία του, τόσο αποκτά κόμη και ουρά, που αποτελούνται από σκόνη και αέρια. Το χρώμα του είναι πρασινωπό, και γίνεται όλο και πιο λαμπερός όσο πλησιάζει προς τον Ήλιο.

Ο Άτλας, στις 30 Απριλίου έως 3 Μαΐου θα διασχίζει τον αστερισμό της Καμηλοπαρδάλεως. Στις 16 και 17 Μαΐου, και ενώ θα έχουμε ήδη αρχίσει να απολαμβάνουμε τις «ελευθερίες» μετακίνησης και επιστροφής στην δήθεν «κανονικότητα», ο Άτλας θα βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα. Στις 21 Μαΐου θα βρίσκεται  απέναντι από τον ΑΛΓΚΟΛ, που αν και πολύ μακριά, όλο και κάποια κακία θα έχει να βγάλει.

Στις 22 Μαΐου θα έχουμε νέα Σελήνη στους Διδύμους, και λίγο μετά, στις 23 του μήνα, ο Άτλας θα βρεθεί στην κοντινότερη απόσταση του από τη Γη. Στις 26 του μήνα μπαίνει στον τεράστιο αστερισμό του Ταύρου και στις 29 συναντάει στον ώμο του Ταύρου τις Πλειάδες, τις 7 μικρούλες που θρηνούν και είναι κυριευμένες από το φόβο, μια και ο κυνηγός Ωρίων, είχε βαλθεί να τις εξοντώσει με τα βέλη του. Στις 31 Μαΐου ο Άτλας θα βρίσκεται στο περιήλιο, δηλαδή, στην κοντινότερη απόσταση του από τον Ήλιο. Και το ταξίδι συνεχίζεται.

Και τώρα θα μου πείτε «κι εμένα τι με νοιάζει τι κάνει ένας κομήτης;». Σας νοιάζει. Δεν είναι τυχαίο που οι αστρολόγοι της Αναγέννησης ασχολήθηκαν με τους κομήτες, που τους θεωρούσαν ως σοβαρό στοιχείο για να προβλέψουν μελλοντικές καταστάσεις. Και όχι μόνο οι αστρολόγοι της Αναγέννησης, αλλά και οι δικοί μας αρχαίοι σοφοί, γνώριζαν τα μηνύματα που έφερναν οι κομήτες.

Το πρασινο-γάλαζο χρώμα του Άτλαντα ταιριάζει περισσότερο στον πλανήτη Ερμή. Η Νέα Σελήνη ξεκινάει στις 22 Μαΐου, και θα βρίσκεται στις 2 μοίρες των Διδύμων, που έχουν κυβερνήτη τον Ερμή. Κοντά στη Γη θα βρίσκεται εκείνες τις μέρες και ο Άτλας. Θα υπάρξουν προβλήματα σε νέους ανθρώπους, στην εκπαίδευση και τις επικοινωνίες, καθώς και σε άτομα εξουσίας, χωρίς να αποκλείονται συγκρούσεις και πόλεμοι.

Προηγουμένως αναφέρθηκα στις Πλειάδες. Ανεξάρτητα από τον κομήτη, ένα αστέρι των Πλειάδων ονομάζεται Άτλας. Στη μακρινή μας ιστορία, ο Άτλας ήταν πατέρας των Υάδων και των Πλειάδων, 14 τον αριθμό κόρες, και μητέρα τους ήταν η Πλειόνη. Ο Άτλας ήταν γιος του Ιαπετού και της Κλυμένης, και αδελφός του Προμηθέα, του Επιμηθέα και του Μενοίτιου. Είχε καταδικαστεί από το Δία, να κουβαλάει στις πλάτες του τον ουρανό, επειδή είχε πολεμήσει μαζί με τους άλλους Τιτάνες εναντίον των Ολύμπιων.

Ο Άτλας συνδέεται με τον 11ο άθλο του Ηρακλή, όπου ο Ηρακλής είχε πάρει εντολή από τον Ευρυσθέα να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων.

Αυτή η πορεία του κομήτη Άτλαντα έχει πολύ πόνο. Ευτυχώς τρέχει γρήγορα. Φεύγει από τη Γη και προχωράει προς το φως του Ήλιου, όπου γίνεται όλο και πιο λαμπερός, πιο μεγάλος, και αποκτά σχήμα η ουρά του. Η δύναμη και το φως του Ήλιου πάντα οδηγεί σε κάτι καλό.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα