Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΠλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια….

Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια….

Του Μηνά Π.

Έτσι έλεγε η μάνα μου, όταν ήμουν μικρός και ήταν στην κουζίνα κάνοντας τα «μαγικά» της, να της πω και ένα ευχαριστώ πρώτα για την αγάπη που έδινε σε ό,τι έφτιαχνε και να επισημάνω την ευγνωμοσύνη μου στη φύση για το μεταβολισμό που διαθέτω.

Θα μου πείτε τι μας λες μωρέ, άρθρο για την μαγειρική είναι τούτο και θα έχετε δίκιο – άδικο. Όταν ετοιμάζεις ένα φαγητό για την οικογένεια σου, πρωτίστως φροντίζεις τα υλικά που διαθέτεις να είναι φρέσκα, σωστά πλυμένα και ίσως… υγιεινά και να τελέσεις την συνταγή με αγάπη και φροντίδα, διότι κακά τα ψέματα, το αποτέλεσμα φαίνεται στο πιάτο μας.

Όπως ακριβώς θα έπρεπε να σκέφτονται και να πράττουν οι πολιτικοί, που τους δώσαμε την εξουσία με τις εκλογές για να παίρνουν αποφάσεις για εμάς. Με την ελπίδα ότι οι πράξεις τους θα είναι για το καλό του παιδιού μας, του συντρόφου μας, των πατεράδων και των μανάδων μας. Εμείς ας κάνουμε υπομονή για το μέλλον.

Αλήθεια, έτσι «μαγειρεύουν» και αυτοί στην κουζίνα των Νομοσχεδίων, εν μέσω πανδημίας, που μας σερβίρουν; Ξεσηκωμός στην Παιδεία, για το Περιβάλλον, για τα εργασιακά και μυστηριώδης στασιμότητα ως προς την εκ νέου θέσπιση μέτρων προστασίας για την πρώτη κατοικία. Άλλο έχουμε παραγγείλει, άλλο ήρθε στο τραπέζι μας. Λες και εμείς δεν ήμαστε η οικογένεια τους. Βρε μπας και δεν μας βλέπουν έτσι; Είμαστε άλλοι Έλληνες εμείς; Από μία διαφορετική Ελλάδα;

Θυμάμαι πόσο πολύ μιλούσανε για την Ελλάδα. Πόσο πιο πολύ Έλληνες αισθάνονταν εκείνοι από τους άλλους. Επιτρέψτε μου να παραφράσω ένα παλιό γνωμικό. Όταν ακούς πολλή… Ελλάδα κράτα μικρό καλάθι.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα