ΆρθραΠοιους θα εξαφανίσει η πανδημία

Ποιους θα εξαφανίσει η πανδημία

Του Κώστα Πρώιμου

Η φερόμενη ως πανδημία του κορονοϊου αναμένεται να αποδειχτεί “βουτυρο στο ψωμί” της προώθησης των δομών και των προϊόντων της 4ης βιομηχανικής Επανάστασης, η οποία ενταφιάζει με ασύλληπτους ρυθμούς τον Κόσμο εν γένει, αν μη τι άλλο όπως τον ξέραμε μέχρι και σήμερα. Σαφώς είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει γίνει σχετικός ντόρος στα ΜΜΕ…

Με αιτία και αφορμή τις ισχύουσες διατάξεις της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, την ενσυνείδητη επικυριαρχία του social distancing, δημιουργήθηκε ήδη ένα επικίνδυνο μείγμα που με μαθηματική ακρίβεια θα επιφέρει την οριστική εξαφάνιση αρκετών επαγγελμάτων με ολέθριες συνέπειες για το εργατικό δυναμικό το οποίο σε κύριους κλάδους κυριολεκτικά θα αποδεκατιστεί. Η 1η Βιομηχανική Επανάσταση άλλαζε τη φύση της εργασίας και δημιουργούσε νέες, όπως και η .

Για του λόγου το αληθές, οι πολιτικές διαδικασίες και συνάμα οι σχετικές αποφάσεις και με την συγκατάθεση θεσμικών Συλλογικοτήτων που θα οδηγήσουν στον αφανισμό διαφόρων κλάδων, όπως των εκδόσεων εφημερίδων, περιοδικών, Υπαλλήλων ταμείων Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, οδηγών ταξί και επαγγελματιών του κλάδου των μεταφορών εμπορευμάτων, έχουν διαβεί ένα δρόμο δίχως επιστροφή, καθώς το υπάρχον σύστημα έχει ήδη ανατραπεί. Εταιρείες  ρομποτικών συστημάτων που διαθέτουν “ακούραστους” οδηγούς φορτηγών στην Αμερική συγκαταλέγονται στις αναπτυσσόμενες. 

Δυστυχώς τα πράματα για επόμενα χρόνια δεν θα είναι ρόδινα, ούτε για μία σημαντική μερίδα του κλάδου ειδικευμένου εργατικού προσωπικού που απασχολείτο μέχρι και την προ-κορονοϊού εποχή σε βαριές κυρίως βιομηχανικές μονάδες ανά τον κόσμο, διότι τα εξελιγμένα ρομποτικά μηχανήματα υψηλής απόδοσης και σχετικά χαμηλού κόστους συντήρησης θα επικρατήσουν ολοκληρωτικά… 

Το ανωτέρω άρθρο αποτελεί την απαρχή μιας σειράς ακόλουθων δημοσιεύσεων στο προσεχές μέλλον που σκοπό έχουν να τεκμηριώσουν με αναλυτικές πληροφορίες τις επερχόμενες κοσμογονικές αλλαγές.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα