ΆρθραΤα vouchers της ντροπής

Τα vouchers της ντροπής

Του Ψυχογυιού Παναγιώτη

Στην αρχή ειπώθηκε δια στόματος Πρωθυπουργού ότι θα ενταχθούν οι επιστήμονες στα 800 ευρώ. Το ανακάλεσαν. Στην συνέχεια εφευρέθηκε από κάποιους έξυπνους η επιδότηση μέσω τηλεκατάρτισης για να διασωθεί το κρατικό χρήμα αφού επρόκειτο για πόρους απ το ΕΣΠΑ, όπως ειπώθηκε. Το σύνολο του προγράμματος ήταν 193 εκατομμύρια ευρώ, απ τα οποία οι ωφελούμενοι που ήταν περίπου 180.000 επιστήμονες θα ελάμβαναν 600 ευρώ έκαστος, ενώ  470 ευρώ θα έπαιρναν οι πλατφόρμες τηλεκατάρτισης και τα ΚΕΚ για κάθε καταρτιζόμενο. Χωρίς κανένα έλεγχο και εν καιρώ πανδημίας, αποφάσισαν να μοιράσουν 85 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικά ΚΕΚ και πλατφόρμες ημετέρων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση είχε την απόλυτη ελευθερία να χρησιμοποιήσει πόρους ΕΣΠΑ για την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων χωρίς μεσολάβηση καταρτίσεων σύμφωνα με τις οδηγίες της Κομισιόν. Μάλιστα θα μπορούσε να τους ενισχύσει με 800 αντί για 600 ευρώ και ταυτόχρονα να δαπανήσει λιγότερα χρήματα στο σύνολο. Αντί αυτού προτιμήθηκε η διαμεσολάβηση των ΚΕΚ και πλατφόρμων τηλεκατάρτισης που οδηγούσε σε μια άνευ όρων κερδοσκοπία κολλητών και φίλων.

Όσο καιρό βέβαια φωνάζαμε γι αυτή την κατάσταση έβγαιναν διάφοροι να μας κουνήσουν το δάχτυλο λέγοντας ότι είναι καλό το πρόγραμμα και είναι ευκαιρία να επιμορφωθούμε, και ότι μας αναδεικνύουν ως επιστήμονες.

Και όλα αυτά με αμφιβόλου προγράμματα κατάρτισης που τα περισσότερα εμπεριείχαν ασυναρτησίες και άνευ ουσίας θεματολογία, που ήταν εκ των πραγμάτων προσβλητικό όταν αυτά απευθύνονταν στο επιστημονικό προσωπικό της χώρας(δικηγόροι,μηχανικοί.λογιστές,γιατροί). Έτσι λοιπόν σήμερα, και υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το που θα πήγαιναν όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ, καταργούνται τα vouchers και οι επιστήμονες θα επιδοτηθούν απευθείας με 600 ευρώ απ το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Καταργούνται όμως επειδή κάποιοι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, και όχι γιατί είναι γενναίοι και έμαθαν επιτέλους να ακούνε τα δίκαια αιτήματα.

Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Μέλος Δ.Σ Επιμελητηρίου Αργολίδας

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα