ΆρθραΚαι μετά το Κρανίδι τι; Ναύπλιο ή Άργος;

Και μετά το Κρανίδι τι; Ναύπλιο ή Άργος;

Του Μηνά Π.

Ενώ ο κ. Μηταράκης ρίχνει το μπαλάκι στον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), για τα όποια ευτράπελα και ανεύθυνα έχουν συμβεί στον Γαλαξία, ο ΔΟΜ με ανακοίνωση του στις 28/4/2020 αναφέρει ότι την αποκλειστική ευθύνη για τις δομές και τα ξενοδοχεία φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης… Ξεχνάει ακόμα ο υπουργός να αναφέρει ότι στις υπόλοιπες Δομές η καραντίνα είχε συνεχιστεί με απόφαση δικιά του και ας μην είχαν τα πολλαπλά κρούσματα του ξενοδοχείου στο Κρανίδι. Άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αφίξεις στην Αργολίδα όπως θα διαβάσετε παρακάτω…

Ανακοίνωση Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης 28 Απριλίου 2020

Το σημαντικότερο μέρος του πεδίου δράσης του ΔΟΜ, εντοπίζεται στις δομές φιλοξενίας μεταναστών, που αποτελούν μέρος του ελληνικού συστήματος υποδοχής. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία τόσο τα ξενοδοχεία όσο και οι δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, τελούν υπό την αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων ασφαλείας.

Από την «Βραδυνή της Κυριακής»: Συνέντευξη του κ. Νότη Μηταράκη 26 Μαΐου 2020

Τι σημαίνει ότι οι δομές μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα περνούν στον έλεγχο του Δημοσίου; 
«Σήμερα οι δομές μεταναστών στην ενδοχώρα διοικούνται από διεθνείς Οργανισμούς και ΜΚΟ. Θεσμοθετήσαμε, προ μερικών εβδομάδων, τη νομική προσωπικότητα των υφιστάμενων δομών ως Υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, και την προηγούμενη εβδομάδα, προχωρήσαμε στην τοποθέτηση διοικητών.

Απάντηση Μηταράκη σε Ανδριανό 27 Μαΐου 2020

Λόγω της έκτακτης ανάγκης η Δομή ενεργοποιήθηκε εκ νέου στις 25/10/2019 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Την μίσθωση και την διαχείριση της Δομής έχει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Παράταση Καραντίνας σε Δομές, εξαιρουμένου του Γαλαξία που είχε τα πιο πολλά κρούσματα χωρίς να έχει γίνει επανεξέταση….

Παράταση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας σε ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας.Με απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται, μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2020, τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού/COVID-19 για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε όλη την επικράτεια, καθώς και στις δομές φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών στη Ριτσώνα, τη Μαλακάσα και το Κουτσόχερο Λάρισας.

Μηταράκης: Τέλος, τονίζεται ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η δίκαιη κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Επικράτεια, χωρίς να υπερβαίνει το 1% ανά Περιφερειακή Ενότητα. Ως προς την Αργολίδα σήμερα οι διαμένοντες αντιστοιχούν στο 0,5% του συνολικού πληθυσμού.

Αφήνω το καλύτερο ίσως για το τέλος. Ετοιμαστείτε για το υπόλοιπο 0.5% που αναλογεί στην Αργολίδα. Αλήθεια που θα τους μαντρώσουν; Ναύπλιο; Άργος;ή πάλι στο Κρανίδι; …

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα