Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΜα, εγώ φυσάω τόσο απαλά και ο ήχος βγαίνει τόσο άγριος!

Μα, εγώ φυσάω τόσο απαλά και ο ήχος βγαίνει τόσο άγριος!

Του Κώστα Πρώιμου

“Bομβαρδιζόμαστε” ανηλεώς από ένα σύστημα Μαζικής χειραγώγησης, το οποίο βασίζεται σε μια προσθετική μέθοδο. Θεωρεί ως δεδομένο ότι ο αναγνώστης, ο ακροατής, ή ο τηλεθεατής δεν διαθέτουν στο λογισμικό τους τις δικές τους αυτόνομες σκέψεις ή τις στοιχειώδεις πολιτικές εμπειρίες. Απλώς περιμένουν όντας έγκλειστοι, με προσμονή να εμπεδώσουν αβίαστα από τα κραταία δελτία ειδήσεων και τα έγκριτα sites, την όποια πληροφόρηση. Μα, είναι δυνατόν να εκτιμούν ότι όλοι όσοι απαρτίζουν το κοινωνικό σύνολο ή το ψηφοφορικό σώμα, κατεβήκανε “χθες”, με αλεξίπτωτο;

Οι πιο ευφάνταστοι δε και πιστοί στην υπηρεσία της έκαστοτε εξουσίας, δίνουν τον “καλύτερο” τους εαυτό, καθώς δεν διστάζουν να παραθέσουν περιστατικά που απορρέουν μέσα από τη προσωπική τους πείρα, τα οποία σαφώς χρησιμοποιούνται για να λαμπρύνουν με… άσχημο τρόπο τους διάφορους αφορισμούς τους, εν προκειμένω περί της πανδημίας. Σαν να επιχειρούν μετά βδελυγμίας να τοποθετήσουν την ταμπέλα τους σε αυτό το νέο Μουσείο Τρόμου.

Ωστόσο, αν κάποιος αποκτήσει την απαιτούμενη νηφαλιότητα ή οποία είτε θα έρθει βιαίως, είτε δια της φυσικής οδού, θα διαπιστώσει ότι καμία περίπτωση δεν ομοιάζει απόλυτα με τη δική του, ώστε τελικά να επωφεληθεί από όσα με δέος πρωτύτερα διάβαζε. Μια άλλη βασική μέθοδος ελέγχου απαντά τις αρχές της στην έμπνευση του κάθε λαοπλάνου να χρησιμοποιήσει  είτε την αποθάρρυνση “Μένουμε σπίτι”, ή την ενθάρρυνση “Μένουμε ασφαλείς”. 

Οργανωμένα και καλοκουρδισμένα Μιντιακά συστήματα εδώ και δύο μήνες περίπου, παροτρύνουν τις μάζες να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες, να καταναλώνουν τα αντισηπτικά με τους τόνους, θέτοντας ολοένα και υψηλότερους στόχους ατομικής υγιεινής προστασίας. Στην πραγματικότητα, ούτε οι ανωτέρω τύπου βοήθειας φέρουν αποτελέσματα, διότι το άτομο παραμένει τρομοκρατημένο και νιώθει κάτι να το συγκρατεί στη ψυχολογική λάσπη παρά τις “φωνές” που ισχυρίζονται πως σύντομα θα ξεκολλήσει…

Τα… ανατρεπτικά ιδανικά που θέσπισε για τον κόσμο αυτή η “ξένη” παρακίνηση διαρκούν ελάχιστα ενώ ατονούν και ο καθένας ξεχωριστά επιστρέφει στο παλιό του επίπεδο αποθάρρυνσης, ανακυκλώνοντας ουσιαστικά την τρομολαγνεία επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Όποιος αποστήθισε ευσυνείδητα όλες τις οδηγίες περί προστασίας εν προκειμένω για τον κορονοϊο, “τυφλώνεται” από τη μάσκα της επίπλαστης σιγουριάς και της πρόσκαιρης  αυτοπεποίθησης, μέχρι την στιγμή που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια την περίπτωση. Τότε, σαν τον ανίδεο που παίζει σαξόφωνο θα απορεί: “Μα, εγώ φυσάω τόσο απαλά και ο ήχος βγαίνει τόσο άγριος”!

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα