Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΆρθραΜπανκ μπανκ αη σουτ γιου νταουν…

Μπανκ μπανκ αη σουτ γιου νταουν…

του Μηνά Π.

Δυο πράματα κρατώ από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Αντώνη Σροϊτερ. Η μάλλον επιτρέψτε μου και ένα τρίτο. Ήταν ζωντανή. Και δεν είχαν ποτέ πάρε δώσε, ούτε ως συγγενείς, ούτε ως… βουλευτές.

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Ας το κρατήσουμε αυτό. Τα διεθνή μέσα μιλούν για το θαύμα της Ελλάδας γι’ αυτή την υπόθεση. Πολύ λίγα τα κρούσματα σε σχέση με άλλες χώρες. Πολύ λίγοι θάνατοι σε σχέση με άλλες χώρες. Το πιστώνουν στην κυβέρνηση αυτό και λένε για μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Συμφωνείτε ότι είναι επιτυχία της κυβέρνησης;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είναι επιτυχία της χώρας, αναμφίβολα. Και εγώ δεν θέλω να είμαι μίζερος. Όταν υπάρχει μια επιτυχία της χώρας, την πιστώνεται η κυβέρνηση. Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, είναι επιτυχία που οφείλεται στην υπεύθυνη στάση των πολιτών, αλλά και στην υπεύθυνη στάση και της αντιπολίτευσης. Όλου του πολιτικού συστήματος. Γιατί θα ήταν αλλιώς εάν η κυβέρνηση, που όντως συντονίστηκε με τις επιταγές της διεθνούς υγειονομικής κοινότητας, είχε μια αντιπολίτευση να κουνάει το δάχτυλο και να λέει κακώς κλείνεις την οικονομία μας, μας καταστρέφεις, είναι απαράδεκτο αυτό που κάνεις, εκλογές αύριο.

Θα ξεκινήσω από την στάση της αντιπολίτευσης για να την συγκρίνω με μια εξίσου σημαντική «κρίση» που πέρασε η  χώρα μας. Αρχικά το διάστημα της πανδημίας και των μέτρων που πάρθηκαν. Μια δύσκολη κατάσταση για την πατρίδα, αποφάσεις «σκληρές» είτε κοινωνικές είτε οικονομικές, που θα μπορούσε η αξιωματική αντιπολίτευση να «πατήσει» επάνω και να φωνάξει ή ακόμα και να βγάλει κόσμο στο δρόμο να αντιδράσει.

Ελευθερίες χάθηκαν, χρήματα, θέσεις εργασίας. Χωρίς στολές Μακεδονομάχων όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία κατά το παρελθόν, ακόμα και αν σήμερα η κυβέρνηση μεριμνά για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Μην ξεχνάμε την στάση του Ντόναλντ Τραμπ. Μην “κλείνετε” την Χώρα. Τους «ειρηνικούς» διαδηλωτές που εισέβαλαν με τα όπλα στο χέρι σε στο Καπιτώλιο της Πολιτείας Μίσιγκαν να διαμαρτυρηθούν για την καραντίνα…

Ακόμα και όταν τα φιλοΣυριζεικά ΜΜΕ έσκουζαν περί αδράνειας, ο κ. Τσίπρας έβαλε πρώτα τον Έλληνα και την Ελληνίδα και μετά την παράταξη του.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα δικαιωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΑΝΤ. ΣΡΟΪΤΕΡ: Έτσι φαίνεται…

Τα λεφτά πάντα υπάρχουν. Το θέμα είναι ποιος τα διαχειρίζεται και πως. Να μην ξεχάσω. Ποιανού λεφτά είναι αυτά; Τα δικά μου, τα δικά σου ή των τραπεζών; Τι μου θυμίζει.

Όπως την εισαγγελέα στην υπόθεση Τοπαλούδη βγήκανε πρόεδροι και …παρά πρωθυπουργοί και πέσανε να την φάνε που ξεγύμνωσε το σύστημα, έτσι κινήθηκε και το «σύστημα»  κάποτε. Ακούς εκεί λεφτά υπάρχουν; Για ποιον; Για όλους; Τι λες ρε κακομοίρη.

Μπανκ μπανκ αη σουτ γιου νταουν…

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα