Home Συνεντεύξεις Αγγελική Λούμη: “Θα αξιοποιήσουμε το τουριστικό μας διαμάντι στο έπακρον”!

Αγγελική Λούμη: “Θα αξιοποιήσουμε το τουριστικό μας διαμάντι στο έπακρον”!

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Συνήθως μιλά χωρίς περιστροφές και περίτεχνες διατυπώσεις που αναδεικνύουν ένα λόγο “ξύλινο”…

Δεν δίστασε να ανεξαρτητοποιηθεί όταν έκρινε πως υπάρχει αναντιστοιχία στις πεποιθήσεις της και στην “γραμμή” που ακολουθούσε η πρώην Δημοτική παράταξη την οποία υπηρετούσε. Επανεξελέγη με την ΠΡΟΣΥΕΡ και επειδή σε τούτη την δύσκολη συγκυρία δεν χωρούν οι διχόνοιες και οι πολιτικές “αγκυλώσεις”, έτυχε της αμέριστης εμπιστοσύνης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου.

Από το νέο πόστο που ανέλαβε ως αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, η Αγγελική Λούμη σκοπεύει να προωθήσει όλες τις ανεκμετάλλευτες και πολύτιμες πτυχές του τοπικού τουριστικού προϊόντος, ώστε η “αδαμάντινη” περιοχή να αποκτήσει και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να παγιωθεί επιτέλους, στον παγκόσμιο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό χάρτη των σύγχρονων τουριστικών θεματικών δράσεων…

Κ. Πρώιμος: Ποια ήταν τα κίνητρα για εσάς, ώστε να αποδεχτείτε την πρόταση του Γιάννη Γεωργόπουλου, για την θέση της Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας;

Αγγελική Λούμη: “Όπως γνωρίζετε στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, εξελέγην Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας με επικεφαλής τον κ. Λάμπρου. Στο πλαίσιο όμως του ”Κλεισθένη”, προεκλογικά και μετεκλογικά, θέλοντας η παράταξή μας να προσφέρει έργο στην Ερμιονίδα, συνεργαστήκαμε με την παράταξη του σημερινού Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου. Ύστερα από πρόταση του ανέλαβα την θέση της Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Προώθησης του Δήμου Ερμιονίδας, προσπαθώντας να αναδείξω το τουριστικό προϊόν της Ερμιονίδας. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος δείχνοντας εμπιστοσύνη στο έργο και τις δυνατότητες μου, μου πρότεινε την θέση της Αντιδημάρχου Τουρισμού, την οποία αποδέχθηκα μετά και την σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. κ. Λάμπρου και της παράταξής που ανήκω. Τα κίνητρα ήταν ξεκάθαρα για μένα. Το βασικό είναι το αίσθημα της προσφοράς και της παραγωγής έργου στον τόπο αυτό.

Επίσης, για μένα έπαιξε σπουδαίο ρόλο η ποιότητα του χαρακτήρα του σημερινού Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου ο οποίος είναι διαλλακτικός, συνεργάσιμος και “ανοιχτός” σε προτάσεις για το καλό της περιοχής.
Έχω ξαναπεί αρκετές φορές πως σημασία έχει πρώτα ο άνθρωπος και ύστερα ο πολιτικός. Η σημερινή δημοτική αρχή βρίσκεται μακριά από κλειστές ομάδες και κλίκες και ο καθένας ασχολείται με το αντικείμενο του, οπότε όλο αυτό μόνο παραγωγικό μπορεί να είναι. Συνεργάζομαι άψογα με όλους και μέσα από διαλογικές συζητήσεις φτάνουμε στο ζητούμενο”.

Κ. Πρώιμος: Ποια θα είναι τα πρώτα σας αντίμετρα, για την διασφάλιση της τρέχουσας “αχαρτογράφητης” από πολλές απόψεις τουριστικής περιόδου, ειδικά σε μια νευραλγική περιοχή όπως είναι η Ερμιονίδα;

Αγγελική Λούμη: “Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, όπου με τον Δήμαρχο θα ζητήσουμε την συμμετοχή και ανάδειξη της Ερμιονίδας σε όλες τις εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή στις αγορές προέλευσης επισκεπτών. Δημιουργούμε τουριστικό οδηγό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό με τις ομορφιές του Δήμου μας, κατευθύνσεις και πληροφορίες για τον επισκέπτη σε ελληνικά και αγγλικά, προωθώντας σωστά όλες τις μορφές Τουρισμού της περιοχής.

Επιπρόσθετα ο τουριστικός αυτός οδηγός θα διανεμηθεί στα μέσα Ιουνίου, ως ένθετο με γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό σε όλα τα περίπτερα της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον δημιουργείται το τουριστικό προφίλ του Δήμου Ερμιονίδας στα social media με σκοπό την εκτέλεση και την διαμόρφωση ενός στοχευμένου προγράμματος προώθησης και προβολής της Ερμιονίδας ως τουριστικού προορισμού. Κατασκευάζουμε την νέα δυναμική τουριστική σελίδα του Δήμου μας, για την οποία έχει παρθεί απόφαση και έχει βαλτώσει από το 2016, αναδεικνύοντας τον αρχαιολογικό, θρησκευτικό, αθλητικό, γαστρονομικό, αγροτικό, συνεδριακό, γαμήλιο, θαλάσσιο και πολιτιστικό τουρισμό, τις ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου μας, τονίζοντας τους λόγους ”γιατί πρέπει κάποιος να επισκεφτεί την Ερμιονίδα μας”, η οποία αποτελεί έναν από τους ομορφότερους και σημαντικότερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Επιπλέον κύριο μέλημα μας είναι να διευκολύνουμε τους επαγγελματίες τους τουρισμού της περιοχής τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και στην παραχώρηση επιπλέον δημοτικού χώρου με σκοπό την διατήρηση της δυναμικότητας τους ως επιχειρήσεις. Η σημερινή κατάσταση μας ξεπερνά, λόγω της πανδημίας του covid-19, παρόλαυτά όμως θα την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Κ. Πρώιμος: Υπάρχει τρόπος, ώστε να απεγκλωβιστεί ο δήμος από τους αέναους ρηχούς σχεδιασμούς που εφάρμοζαν μόνο σε μια συρρικνωμένη χρονικά τουριστική σεζόν;

Αγγελική Λούμη: ”Φυσικά και υπάρχει τρόπος. Όλα τα παραπάνω που ανέφερα δεν έχουν σκοπό μόνο την προβολή, αλλά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού. Ξέρετε, η Ερμιονίδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Έχει απεριόριστες τουριστικές δυνατότητες και αξιοθέατα επισκέψιμα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Χρειάζεται κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά, ώστε να τα αναδείξει. Διαθέτει σημαντικά αρχαιολογικά σημεία παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι το Σπήλαιο Φράγχθι, βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια που ικανοποιούν στο ακέραιο τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό τουρισμό, το φαράγγι Καταφύκι κατάλληλο για Φυσιολατρικό, Περιηγητικό, Πεζοπορικό, Περιπατητικό και αναρριχητικό τουρισμό, θαυμάσιο υποβρύχιο κόσμο που εξυπηρετεί τον παγκόσμιο καταδυτικό τουρισμό αλλά και…μια διεθνούς φήμης σχολή αγωνιστικού θαλασσίου σκι που λειτουργεί εδώ και μισόν αιώνα σχεδόν στη Βερβερόντα…

Επίσης θα προωθήσουμε τον Συνεδριακό τουρισμό και τον Μαθητικό – Εκπαιδευτικό τουρισμό. Σχεδιάζεται η αποστολή επιστολής – πρόσκλησης σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα και στοχευμένα σε κάποια σχολεία του εξωτερικού προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μαθητική τους εκδρομή στο Δήμο Ερμιονίδας. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει τρόπος ώστε να απεγκλωβιστεί Ο Δήμος από τους αέναους ρηχούς σχεδιασμούς που εφάρμοζαν μόνο σε μία συρρικνωμένη χρονικά τουριστική σεζόν.”

Κ. Πρώιμος: Η καθ’ ύλην αρμόδια Πολιτεία, εκτιμάτε πως έχει πράξει τα δέοντα (ή έστω αν πρόκειται) ώστε να στηρίξει τις όποιες θεσμικές σας προσπάθειες για μια ομαλά εξελισσόμενη σεζόν, σε μια δημοφιλή παραθεριστική περιοχή;

Αγγελική Λούμη: Εν μέσω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, η Πολιτεία οφείλει να λάβει γενναία μέτρα για να στηρίξει την λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων σε μια πολύ δύσκολη και ουσιαστικά αμφιταλαντευόμενη τουριστικά σεζόν. Πρέπει να καταργηθεί το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 6% και να δοθούν εφάπαξ επιχορηγήσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις ώστε αυτές να αποκτήσουν ρευστότητα για να επιβιώσουν και να μην κλείσουν”.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version