ΆρθραΟ τραγικός χορός των πτωχεύσεων άρχισε ήδη στις ΗΠΑ

Ο τραγικός χορός των πτωχεύσεων άρχισε ήδη στις ΗΠΑ

Του Κώστα Πρώιμου

Τα μαύρα μαντάτα της οικονομίας, μας ήρθαν ήδη, από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ευνοούμενα δυστυχώς από τον καταστροφικό άνεμο του κορονοϊού. Από τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο, χιλιάδες υποκαταστήματα στις ΗΠΑ, κατέβασαν  τα ρολά τους, σπρώχνοντας στο περιθώριο της αεργίας και της ανεργίας εκατομμύρια εργαζομένους. Πολυφημισμένες αλυσίδες επιχειρήσεων με ιστορία πολλών δεκαετιών στον κόσμο της αγοράς, όπως η Neiman Marcus προχώρησε σε διαδικασία πτώχευσης στις 7 Μαΐου, ενώ άσχημα είναι τα πράγματα – απόρροια των επιπτώσεων του lock down – και για τα θρυλικά J.C Penney που αποφάσισαν εφέτος να μην επαναλειτουργήσουν τις διακόσιες από τις οκτακόσιες σαράντα οκτώ επιχειρήσεις, ευρισκόμενες σε πολλές Αμερικανικές Πολιτείες. 

Δυστυχώς οι ογδονταπέντε χιλιάδες επί συνόλω εργαζόμενοι που απασχολούνταν προ κορονοίου εποχής στον ανωτέρω οικονομικό γίγαντα, γίνονται αίφνης όμηροι μιας τρομερής αβεβαιότητας με συνοδό στοιχείο την γενικότερη ανασφάλεια για το αύριο, διότι οι ιθύνοντες του εν λόγω Αμερικανικού κολοσσού στο χώρο του λιανεμπορίου, δεν έχουν ανακοινώσει σε ποιες περιοχές δεν θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα τους. Ασφαλώς, δεν θα θέλαμε να αναλογιστούμε, τι πρόκειται ενδεχομένως να συμβεί και στις εγχώριες εκ της παρατεταμένης ύφεσης καταπονημένες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον νευραλγικό κλάδο της λιανικής πώλησης, καθώς το τσουνάμι που επιφέρει η πανδημία, έχει πλέον γίνει ορατό στον.. οικονομικό ορίζοντα και της δικής μας χώρας.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε τα ονόματα διεθνούς κύρους Αμερικάνικων επιχειρήσεων που, από την ημέρα της επιβολής περιοριστικών μέτρων, είτε προχώρησαν σε διαδικασία εξυγίανσης ρευστοποιώντας περιουσιακά τους στοιχεία, υπαγόμενες στον πτωχευτικό νόμο, είτε υπέστησαν ολική οικονομική καταστροφή, με ανυπολόγιστες συνέπειες, τόσο για τα στελέχη τους και τους ιδιοκτήτες, αλλά και για τους εργαζομένους…

  1.  Neiman Marcus filed for Chapter 11 bankruptcy on May 7, citing “inexorable pressure” from the coronavirus pandemic.
  2.  J. Crew filed for Chapter 11 bankruptcy protection on May 4, and 
  3. True Religion filed for Chapter 11 bankruptcy protection on April 13.
  4.  Pier 1 Imports filed for Chapter 11 bankruptcy on February 17. 
  5. Earth Fare filed for Chapter 11 bankruptcy on February 4,
  6.  Modell’s Sporting Goods filed for Chapter 11 on March 11, 
  7. and Art Van Furniture filed for Chapter 11 on March 8. 
  8. Stage Stores, which owns Goody’s, Palais Royal, Bealls, Peebles, and Gordmans, filed for Chapter 11 bankruptcy on May 10.
  9. Fashion retailer Forever 21 has filed for Chapter 11 bankruptcy protection in the US. 
  10. The all-out Chapter 7 Bankruptcy  included J.C. Penny filing for bankruptcy in the USA on May
  11. . Garden Fresh Restaurants also filed for outright bankruptcy.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα