ΆρθραΑνοίγουμε ή κλείνουμε τελικά;

Ανοίγουμε ή κλείνουμε τελικά;

Του Συμεών Καϊμασίδη

Επιτέλους ανοίγουμε, εμείς οι “μικροί”, τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα που όμως συνθέτουμε ένα αντιπροσωπευτικότατο δείγμα της Ελληνικής φιλοξενίας. Εμείς, που στο λεξιλόγιο μας η λέξη πελάτης δεν υπάρχει, τουναντίον τους ταξιδιώτες  φιλοξενούμενους τους θεωρούμε και ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε.

Ανοίγουμε εν τέλει, μετά από τρείς μήνες (18/3 ως 15/6) καταστολής εργασίας λόγω αντιμετώπισης μετάδοσης COVID-19, σεβαστή και τηρητέα απόφαση, λαμβάνοντας όμως μόνο 800ευρώ για να αντεπεξέλθουμε στα τρέχοντα έξοδα της επιχείρησης, δάνεια, λογαριασμούς κοινής ωφελείας, σίτιση οικογενείας. Αναρωτήθηκε ποτέ η άρχουσα τάξη, αν μπορεί να βιοποριστεί μία Ελληνική τετραμελής οικογένεια με 800 ευρώ για τρεις μήνες και ας έχει αφήσει ανεξόφλητες τις υποχρεώσεις της επιχείρησης;

Ανοίγουμε με υποχρέωση να τηρήσουμε ένα τουριστικό πρωτόκολλο υγιεινής με ουδεμία διαβούλευση επ’ αυτού από αντιπρόσωπο μας. Ένα πρωτόκολλο που ορθώς έχει μείζονα γνώμονα την υγιεινή μεν αλλά ελάσσονα ως ανύπαρκτο γνώμονα την λειτουργικότητα μας δε. Πλήρης αδιαφορία για τις ολέθριες συνέπειες που θα προκύψουν από τις υπεραυξημένες υποχρεώσεις μας κατά την επανεκκίνηση. Πάμπολλοι συνάδελφοι μας δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα ανοίξουν, φοβούμενοι ότι θα αντιμετωπίσουν την “Σκύλλα” και την “Χάρυβδη”. Από την μία πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την λειτουργία μας και από την άλλη να ενημερώσουμε τους αποπροσανατολισμένους και αγχωμένους καλεσμένους μας στα νέα δεδομένα. Υποχρεούμαστε να κάνουμε σεμινάρια έναντι COVID-19 μέσα στην αιχμή της βιοποριστικής πάλης και να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας ταυτόχρονα, ενώ θα μπορούσε να οργανωθεί στους τρεις προγενέστερους μήνες αεργίας. Αναγκαζόμαστε να αστυνομεύουμε τους υπεράριθμους λουόμενους στην πισίνα και τα πρόστιμα ανέρχονται από 500 έως 5000 ευρώ  και 15 ημέρες λουκέτο.                                                                                                                                        

 Ανοίγουμε ή κλείνουμε τελικά;

Ανοίγουμε μαχόμενοι, διεκδικώντας αγωνιζόμενοι την θέση που επάξια μας ανήκει στον τουρισμό της φιλότιμης Ελληνικής φιλοξενίας!

* Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα