ΆρθραΗ 18η Σεπτεμβρίου να κηρυχτεί αργία για το Ναύπλιο

Η 18η Σεπτεμβρίου να κηρυχτεί αργία για το Ναύπλιο

Του Μηνά Π.

Ήταν η ημέρα που με διάταγμα της αντιβασιλείας του Όθωνα, η Αθήνα το 1834 ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Η ημέρα που το Ανάπλι κυριολεκτικά «σώθηκε από της πρωτεύουσας τα δόντια». Δεν είναι θέμα μαντικών ικανοτήτων το πως θα εξελισσόταν το Ναύπλιο και το σύνολο του Νομού Αργολίδας, αλλά καταγεγραμμένης ιστορικής ανικανότητας και εγκληματικότητας των εκάστοτε Πρωθυπουργών και Δημάρχων των Αθηνών.

Ονειρευτείτε «εφιαλτικά» την Αργολίδα στην θέση της Αττικής. Το λιμάνι του Πόρτο Χελίου ή του Ναυπλίου με τα κατάλληλα μέσα ένας Πειραιάς και ο Παναυπλιακός στα σαλόνια του Champions league.

Χαοτικά εμπορικά κέντρα γεμάτα από έφηβους που καταναλώνουν πλαστικό φαγητό να ονειρεύονται κότερα, ελικόπτερα και οικόπεδα… Η εγκληματικότητα στα ύψη, δεν θα ήξερες ποιος σε κλέβει. Ποιανού είσαι εσύ;

Το Άργος θα ήταν τα Εξάρχεια με την Αναρχική Συνέλευση Lupus να «μολύνει» την πόλη και τον Χρυσοχοΐδη να δηλώνει ότι θα «καθαρίσει» το «Κάστρο» της Λάρισας….

Εν έτη 2020 δεν μπορώ να πω, θα ήταν «τυχεροί». Τον δήμαρχο τους δεν θα τον λέγανε Κωστούρο αλλά Μπακογιάννη. Θα έκαναν και πάλι την χρήση του ποδηλάτου τους χάρη στον «Μεγάλο περίπατο». Που να δεις ποδήλατο στο Ναύπλιο… Νέα Κίος – κέντρο Ναυπλίου με το αυτοκίνητο μια ωρίτσα θα την «έτρωγες, αλλά θα είχες Μετρό. Αυτό που λόγω κορονοϊού κυκλοφορεί με μισούς επιβάτες καθήμενους. Είμαστε τυχεροί που δεν χρειαζόμαστε ακόμα Μετρό.

Δεν θα ανησυχούσες ούτε για μετανάστες και πρόσφυγες στα ξενοδοχεία σου γιατί θα κατέληγαν στην πλατεία Συντάγματος. Του Ναυπλίου. Τουλάχιστον στο προσχέδιο της  ανάπλαση της πλατείας που δεν πραγματοποιήθηκε, δεν υπήρχε σχέδιο για κοστολόγηση 5-6 χιλιάδων ευρώ για κάθε παγκάκι όπως αυτά που θέλει να αγοράσει μετά χρήματα μας ο κύριος Μπακογιάννης.

Η παραλιακή στη Ν.Κίο θα ετοιμαζόταν να υποδεχθεί καζίνο και ουρανοξύστες, δουλείες με «φούντες» γιατί αν δεν πουλάς…. φούντες, όσο είναι παράνομες, δεν βγαίνουμε μάγκα μου.

Πριν 186 χρόνια σώθηκε το Ναύπλιο και η Αργολίδα. Με ένα διάταγμα….

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα