ΆρθραΜια Ελένη, ένας Ζακ και ένας Φλόιντ μπαίνουν σε ένα μπαρ

Μια Ελένη, ένας Ζακ και ένας Φλόιντ μπαίνουν σε ένα μπαρ

Του Μηνά Π.

Τα θύματα θα μπορούσαν να είναι φίλοι μας, συγγενείς μας, άγνωστοι χαμένοι στο πλήθος όπως και εμείς. «Άτυχοι μέσα στην ατυχία τους» να γεννηθούν και να συναντήσουν ο καθένας τον βασανιστή δήμιο τους. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί δεν θα είναι οι τελευταίοι και η λίστα θα μεγαλώνει. Για κάθε έναν από τους παραπάνω υπάρχουν χιλιάδες θύματα στο παρελθόν, θύματα της ίδιας βίας της εξουσίας, της πατριαρχίας, της άγνοιας και του “έλα μωρέ” της καθημερινής μας ζωής.

Ένα κοινό έχουν και οι τρεις. Τα πιστεύω του Θύτη. Αυτοί που τους αφαίρεσαν την ζωή τους όταν το έπρατταν, μαρτυρικά και επίπονα, πίστευαν ότι δεν θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Είτε φοράς ένα «σήμα» για να υπηρετείς τους συνανθρώπους σου, είτε φορώντας ένα κοστούμι με λευκό κολάρο. Από αυτά τα ακριβά με τις γραβάτες. Λες και οι «λεκέδες» ξεπλένονται πιο εύκολα στα ακριβά ρούχα. Το μόνο που μας έχει σώσει ακόμα και σήμερα είναι ότι αυτοί που φέρουν το «σήμα» στην πλειοψηφία τους είναι πιο έντιμοι από αυτούς με τα «λευκά κολάρα».

Μην ξεχνάμε πως λειτουργεί η ανθρώπινη φύση, αν ήταν σίγουρο ότι δεν θα τιμωρηθείς ποιο έγκλημα θα διέπραττες; Το «σήμα» ίσως να σε συνελάμβανε. Το λευκό κολάρο όμως θα σε αθώωνε….

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα