ΆρθραΟ Βασιλεύς του κόσμου

Ο Βασιλεύς του κόσμου

Γράφει ο Μηνάς Π.

Όλοι οι Βασιλιάδες από τον πρώτο ως τον τελευταίο είχαν χρήματα να φαν και οι κότες, στρατούς και ακολούθους. Ευτυχώς η ανθρωπότητα εξελίχτηκε και δεν χρειαζόμαστε κληρονομικά χαρίσματα, Βασιλιάδες και Πριγκιπόπουλα σε μεγάλο μέρος του κόσμου αφού δεν υφίστανται πλέον.

Είναι όμως έτσι;

Φυσικά και όχι. Η Βασιλεία όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και πιο δυνατή από ποτέ άλλοτε.

Ελέγχει όλο τον κόσμο, έχει εκατομμύρια «ακολούθους» στα μέσα μαζικής Δικτύωσης, τεράστια κέρδη και είναι σε κάθε σπίτι φωλιασμένη.

Ελέγχει την παγκόσμια αγορά με τους εργαζόμενους που διαθέτει, την διακίνηση των πληροφοριών, ακόμα και την αξιολόγηση τους. Στέλνει ως ιδιωτική εταιρεία στο διάστημα κοσμοναύτες, δεν θα αργήσει και  η στιγμή που, ίσως να μην το προλάβουμε, αλλά θα γίνει ο πλανήτης με το όνομα «Τέσλα» ή κάτι παρόμοιο να εμφανιστεί.  

Όταν βγάζεις κέρδος, την περίοδο κατά την οποία ο υπόλοιπος κόσμος «πεινάει» το μέλλον φαντάζει σαν το παρελθόν. Την διαφορά θα κάνει μια εφαρμογή στο κινητό μας. Γκιλοτίναγκραμ.  

Διαβάστε την έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών:

Η περιουσία όλων των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων μαζί, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών της Amazon.com Τζεφ Μπέζος και του Facebook Inc Μαρκ Ζάκερμπεργκ αυξήθηκε κατά 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια αφότου ξέσπασε η πανδημία της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (IPS).

Μέσα σε διάστημα 11 εβδομάδων, από τις 18 Μαρτίου όταν ξεκίνησαν τα μέτρα καραντίνας, η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο ίδιο διάστημα 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι έκαναν αίτηση για να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας. «Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο διχασμένοι, οικονομικά και φυλετικά, από οποιαδήποτε άλλη στιγμή εδώ και δεκαετίες», σχολίασε ο Τσακ Κόλινς, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης αυτής.

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά περίπου 36,2 δισεκ. δολάρια ενώ του Ζάκερμπεργκ κατά 30,1 δισεκ. Ο Ίλον Μασκ της Tesla Inc είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 14,1 δισεκ. δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα ο πλούτος των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 79 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με αυτήν την έκθεση.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα