ΆρθραΥπομένοντας στωικά

Υπομένοντας στωικά

Του Συμεών Καϊμασίδη

Αποχαιρετούμε τον Ιούλιο με μία πικρογλυκόξυνη αίσθηση στα αφυδατωμένα  μηνιαία έσοδα. Πικρή λόγω της πενίας του πρώτου δεκαπενθήμερου και γλυκόξινη λόγω των διακοπτόμενων ανασών  (Σ.Κ-Καθημερινές) του δευτέρου.                                    

Αξέχαστη θα μας μείνει η μάχη που δώσαμε με τον τρικέφαλο κύων τον Κέρβερο, στις 22/7 με 25/7 εδώ στην νοτιοανατολική άκρη της νήσου του Πέλοπα. Δεν μας έφτανε ο εργασιακός Κυκεώνας που βιώνουμε το φετινό καλοκαίρι, να έχουμε και τον αυτοαποκαλούμενο σουλτάνο να σουλατσάρει στα χωρικά μας ύδατα απαιτώντας  την μερίδα του λέοντος από τον δικό μας υποθαλάσσιο φυσικό πλούτο. Ταυτόχρονα όλως «τυχαίως» να καίγεται η Κορινθία και ένα σημείο κοντά στο Άργος με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της οδικής πρόσβασης στην Ερμιονίδα.

Υποτυπώδης η ενημέρωση από τα συστημικά ΜΜΕ για το τριήμερο ολοκαύτωμα της Κορινθίας, ταλαιπωρώντας  χιλιάδες επισκέπτες μας μη γνωρίζοντες την ασφαλέστερη όδευση τους. Προβάλλουν συνεχώς την μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας μας, την Αγία Σοφία, σε τζαμί ενώ προ ολίγων μηνών χαρακτήριζαν «Αδαείς» και «Ανεύθυνους» τους ευσεβείς Χριστιανούς  που επιθυμούσαν  να προσευχηθούν στους Ιερούς Ναούς της Χριστιανοσύνης μας, τηρώντας φυσικά τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας. Εγκωμιάζουν την Βαυαρό μεσολαβήτρια ως την «από μηχανή» θεά που δήθεν απέφυγε ένα ακόμη θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Προσπαθώντας να μας πείσουν κάποιοι «ειδήμονες» γεωπολιτικοί αναλυτές φιλοχωνευτήρες εθνών, ότι η συνεκμετάλλευση του δικού μας πλούτου με την άκρως προκλητική επιθετική γειτονική μας χώρα είναι μια δίκαιη λύση, όσο δίκαιη ήταν η παραχώρηση του ένδοξου ονόματος της Μακεδονίας σε ένα Σλαβοαλβανοκατοικούμενο όμορο ανίσχυρο κράτος !!!

Αιτιατό του τρίπτυχου της εργασιακής μας δυσανεξίας ήταν οι σωρηδόν ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, παραμένοντας αδιάθετα πολλάκις δωμάτια. Καθημερινά βιώνουμε την ανασφάλεια και τις φοβίες των ενδιαφερόμενων ολιγοήμερων εκδρομέων. Ανασφάλεια για ένα επερχόμενο πιθανό Lock Down, αιτιολογώντας την απροθυμία καταβολής προκαταβολής ,μεταβάλλοντας ημάς, έρμαιους της ψυχικής τους διάθεσης. Φοβία για τους εισερχόμενους τουρίστες θεωρώντας τους μολυσματικούς, η οποία αναδείχτηκε σε βασικό κριτήριο επιλογής καταλύματος και προορισμού.

Άνθρωπος ζώον κοινωνικόν αναφέρει ο Σταγειρίτης Φιλόσοφος μας Αριστοτέλης στο έργο του ‘Πολιτικά’, αφαιρώντας την λέξη ‘κοινωνικόν ‘ ο άνθρωπος παραμένει ζώο άβουλο, τρομαγμένο, υποταγμένο στις φοβίες  του με ανεξέλεγχτα ξεσπάσματα βίας. Ζωντανό στις μνήμες μας το θλιβερό γεγονός του πελεκοφόρου στην Δ.Ο.Υ Κοζάνης στέλνοντας στην εντατική δύο ανυποψίαστους συνανθρώπους μας.

Επιτακτική μας ανάγκη είναι να θωρακιστούμε με ΣΤΩΙΚΗ ΥΠΟΜΟΝΗ  ώστε να αποκτήσουμε αντισώματα στην νέα εξαναγκασμένη πραγματικότητα που βιώνουμε! 

Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός 
Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα