ΕρευνεςΑγοράζουν στο Λουτράκι και εκδράμουν στο Ναύπλιο

Αγοράζουν στο Λουτράκι και εκδράμουν στο Ναύπλιο

Του Κώστα Πρώιμου

Η πολυδιάστατη και παρατεταμένη οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, σε συνάρτηση με τα νέα υγειονομικά και κοινωνικά δεδομένα που έχει επιβάλει ο κορονοϊός, διαφαίνεται πως αλλάζουν έστω και προσωρινά τις επιλογές των κατοίκων κυρίως της Πρωτεύουσας.

Προορισμοί όπως το Λουτράκι στην Π.Ε Κορινθίας αλλά και το Ναύπλιο στην Αργολίδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επαγγελματιών που κινούνται σε διαφορετικούς κλάδους, συγκαταλέγονται στις περιοχές που τυγχάνουν μιας εύνοιας, ως απόρροια της σημερινής… δυστοπίας που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό κυρίως οι Αθηναίοι.

Διαβάστε τι δήλωσαν στον εκδότη της “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ” ένας διακεκριμένος Πολιτικός Μηχανικός απο την Κόρινθο, ένας έγκριτος Μεσίτης Ακινήτων του Λουτρακίου και τρείς γνωστοί παράγοντες της καφεστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης στο Ναύπλιο.

Δρ. Απόστολος Παπαφωτίου (Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.):

Στην πατρίδα μας η πανδημία προκάλεσε κατακόρυφη πτώση στις δραστηριότητες και τον τζίρο πολλών επιχειρήσεων και δημιούργησε μεγάλα ποσοστά ανέργων.
Η περιοχή του Λουτρακίου Π.Ε. Κορινθίας, γεωγραφικά έχει σταθερά ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικές ομορφιές. Συνδυάζει βουνό, με καθαρή θάλασσα, ιαματικά νερά, καθαρή ατμόσφαιρα αλλά και διασκέδαση. Είναι κοντά στην Αθήνα, με ασφαλή και γρήγορα πρόσβαση. Έχει δημιουργήσει ένα τουριστικό παγκόσμιο όνομα μεγάλης αξίας και είναι μια δυναμική αγορά σε πολλούς τομείς. Έτσι, αξιοποιήθηκε η θέση της στο να γίνει προορισμός κυρίως για τους κατοίκους των Αθηνών, στους οποίους έχουν επιβληθεί απαγορεύσεις και περιορισμοί και στην διασκέδαση αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.
Η οικονομική αδυναμία των κατοίκων της Αθήνας να μετακινηθούν αλλού σε μακρινότερους προορισμούς, τους έστρεψε στο Λουτράκι, πολλοί εκ των οποίων ήταν συνδεδεμένοι με την πόλη από παλαιότερα. Είχαν ιδιοκτησίες, διαμερίσματα, οικόπεδα και σπίτια. Αποφάσισαν να έρχονται στο Λουτράκι και έτσι άρχισαν να επισκευάζουν, να συντηρούν και να αναμορφώνουν τις ιδιοκτησίες τους, με στόχο όχι μόνο την κάλυψη των φετινών τους αναγκών αλλά και των μελλοντικών. Έτσι επεκτάθηκε η αγορά και παρουσιάστηκε ένταση στις οικοδομικές εργασίες, παλαιότερων κυρίως σπιτιών, εξασφαλίζοντας απασχόληση στους εργαζόμενους στα οικοδομικά έργα.
Η αγορά του Λουτρακίου απευθύνεται πλέον σε περισσότερους ενδιαφερόμενους, κυρίως Έλληνες, οι οποίοι επιλέγουν να παραμείνουν εδώ. Πρέπει επομένως να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή αλλά και τους κατοίκους οι κατάλληλες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση για τη φιλόξενη και σωστή προσφορά υπηρεσιών.

Νίκος Πετρίτσης (Μεσίτης Ακινήτων):

Το Λουτράκι αποτελεί τον πλησιέστερο και ασφαλέστερο προορισμό της Αθήνας, μόλις 80 χιλιόμετρα, ούτε μια ώρα μακριά από την πολύβουη Αθήνα με τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι (το επιβαρυμένο κέντρο με την παρουσία χιλιάδων μεταναστών αγνώστου προελεύσεως, το κυκλοφοριακό κομφούζιο, η ανασφάλεια να κυκλοφορείς στο κέντρο, το στρες από την καθημερινότητα και μαζί με όλα αυτά και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο λόγω κορωνοιού), καθιστούν προβληματική την διαμονή στην πρωτεύουσα με τους εξαντλητικούς ρυθμούς της μεγαλούπολης.
Για τους παραπάνω λόγους το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται ένα αυξημένο ενδιαφέρον για ενοικίαση και αγορά ακινήτων στο Λουτράκι.
Οι τιμές παραμένουν προσιτές για κάποιον που αποφασίζει να τοποθετήσει κάποια χρήματα για την αγορά κατοικίας.
Οι ετήσιες μισθώσεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών καθώς και η αναζήτηση κυρίως ευκαιριών από τους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, δημιουργούν μια κινητικότητα στην αγορά του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Επιλέγουν το Λουτράκι γιατί αποτελεί ένα προορισμό για όλες τις ηλικίες, αφού καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα και μπορούν να διαμένουν εδώ και να εργάζονται στην Αθήνα, να έρχονται όλο τον χρόνο τα Σαββατοκύριακα, συνδυάζοντας το πολύ καλό κλίμα με διασκέδαση, αναζωογόνηση και χαλάρωση ψυχής και σώματος στο πολυτελές δημοτικό spa και γευστικές απολαύσεις στα ουζερί και εστιατόρια της περιοχής.

Περικλής Μπελίτσος (3sixty)

Σίγουρα, αν εφαρμόσουμε την αρχή της αναλογικότητας, τα πράγματα έχουν πάει πάρα πολύ καλά. Το πρώτο ΣΚ του μήνα ορισμένοι ξενοδόχοι μιλούσαν για πληρότητα στα δωμάτια τους που άγγιζε το 70 – 80%. Ο φόβος ενός επικείμενου lock down στην πρωτεύουσα σπρώχνει τους Αθηναίους με την πρώτη ευκαιρία στο Ναύπλιο, στην προσπάθεια τους να περάσουν όσο το δυνατόν λίγες ημέρες καλύτερα.
Το αναπάντεχο είναι πως αυτή η πορεία συνεχίζεται με την παρουσία αρκετών τουριστών, κυρίως Γερμανών και Εβραίων με ικανοποιητική αγοραστική δύναμη, αυτές τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου ο οποίος υπο ακραίες συνθήκες (ας μην ξεχνιόμαστε) παρουσιάζει μέχρι σήμερα μια σταθερότητα για εμάς, δίνοντας μας θάρρος για τον επερχόμενο χειμώνα ο οποίος πραγματικά θα είναι δύσκολος. Ωστόσο, αν δείξουμε επιμονή και υπομονή και πάνω από όλα αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε!”

Γιώργος Νικολακόπουλος (Αλλοτινό):

Σχετικά καλά κύλησε και ο Σεπτέμβριος, στη συνέχεια ανέβηκε η επισκεψιμότητα, γεγονός που αποδεικνύει την ανάγκη των κατοίκων της Αθήνας αλλά και των ντόπιων να βγούνε έξω και να διασκεδάσουν. Ειδικά το πρώτο ΣΚ του Οκτωβρίου ήταν απρόσμενα καλό, Φυσικά θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε το γεγονός ότι στην Πρωτεύουσα λόγω των υγειονομικών μέτρων κλείνουν στις 12, ενώ εδώ εμείς όχι.
Μακάρι να πάνε όλα καλά και τους επόμενους μήνες, η δυσκολία έγκειται στους εσωτερικούς χώρους, όταν δηλαδή θα αλλάξει ο καιρός και θα πρέπει να μπούμε μέσα.
Ο αριθμός των ατόμων είναι περιορισμένος, στο μπαρ απαγορεύεται, ευελπιστούμε σε έναν ήπιο χειμώνα, να τοποθετήσουμε θερμάστρες έξω, αλλά το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί είναι δεδομένο… Θα ήθελα με την ευκαιρία, να απευθυνθώ στους συναδέλφους της περιοχής, να είμαστε προσεχτικοί, να τηρούμε τους κανόνες, γιατί αν αλλάξουν οι ισορροπίες και κλείνουμε και εμείς εδώ στις 12, τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια.”

Δημήτρης Μπουγιώτης: (Μediterraneo):

Ο Σεπτέμβριος ήταν πεσμένος, όχι όμως στο βαθμό που φοβόμασταν. Δεν είχαμε πελάτες από Καναδά, Αμερική και Αυστραλία, οι οποίοι έρχονται πιο συχνά και συνηθίζουν να είναι πιο καταναλωτικοί από τους υπόλοιπους. Επίσης, ο φόβος των Αθηναίων, περί συνωστισμού και κορονοϊού. Πάντως, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου ίσως να μπορεί να συγκριθεί σε επισκεψιμότητα ακόμη και με Δεκαπενταύγουστους παρελθόντων ετών. Σε συζητήσεις με ξενοδόχους της περιοχής, το φαινόμενο αυτό αποδόθηκε στον φόβο των Αθηναίων ενός επερχόμενου εγκλεισμού, ήθελαν να εκδράμουν, να προλάβουν να περάσουνε καλά λίγες ημέρες… Επιπροσθέτως σημαντική είναι αυτό το διάστημα η παρουσία τουριστών στην πόλη, καθώς όσοι ξέρουν το Ναύπλιο, τον Αύγουστο δεν τη θεωρούσαν δεδομένη, αντιθέτως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είθισται να μας επισκέπτονται πελάτες με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, οπότε όλο αυτό το σύμπλεγμα έχει δημιουργήσει για το Ναύπλιο μια θετική κατάσταση.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα