ΆρθραΠ. Ψυχογυιός: Ο λαός απαιτεί - Οι Ναζί στη φυλακή

Π. Ψυχογυιός: Ο λαός απαιτεί – Οι Ναζί στη φυλακή

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε..
Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.. Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας απαιτεί πέρα από δικαίωση του Παύλου και των υπολοίπων θυμάτων των Ναζί Χρυσαυγιτών, μια γροθιά απέναντι στον φασισμό. Μια σημαντική νίκη μέχρι την οριστική ήττα. Μια επικράτηση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Η απόδοση δικαιοσύνης, θα αναπτύξει εκ νέου το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η ιστορία και τα πεπραγμένα της Χρυσής Αυγής είναι πλέον καταγεγραμμένα ως μια μαύρη σελίδα στην ελληνική πολιτική ιστορία. Η βία και το αίμα, το ξύλο και τα μαχαιρώματα στις γειτονιές, οι τραμπουκισμοί στο κοινοβούλιο και στο δημόσιο διάλογο, οι δολοφονίες και οι εγκληματικές ενέργειες που ντύθηκαν με ένα δήθεν ιδεολογικό πλαίσιο ότι έτσι ξεμπερδεύουμε με τους «εχθρούς» και ότι «ξεβρωμίζει ο τόπος».

Η ένδεια και η οικονομική κρίση ήταν το τέλειο περιβάλλον ώστε μια περιθωριακή ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση του 0,3% να καταφέρει να ανελιχθεί. Αρκετός κόσμος άλλωστε τα ταραγμένα χρόνια των μνημονίων αποδέχθηκε την βία ως λύση, έστω και ασυναίσθητα. Το «καλά του έκαναν» ακουγόταν παντού γύρω μας. Άνθρωποι που στο χείλος της οικονομικής καταστροφής κατέληξαν στο τελευταίο στάδιο εκφασισμού. Η πολιτική διαφωνία λυνόταν με βία. Το αυγό του φιδιού είχε ήδη εκκολαφθεί. Οι δημοκρατικοί θεσμοί, η εμπιστοσύνη στον κοινοβουλευτισμό και στην δημοκρατικές διαδικασίες δέχτηκαν ανεπανόρθωτα πλήγματα. Στον αντίποδα η αντιφασιστική δράση μεγάλου κομματιού της κοινωνίας και οι καθημερινές ανένδοτες μάχες δημοκρατικών πολιτών σε όλα τα μέτωπα, κράτησαν το θέμα στην επικαιρότητα και δημιούργησαν τις σημερινές συνθήκες και τους συσχετισμούς απέναντι σε όλους όσους «βολεύτηκαν» με την παρουσία των Ναζι στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο.

Η 7η Οκτωβρίου και η επικείμενη απόφαση θα αποτελέσουν μία ιστορική στιγμή δικαίωσης για τα θύματα της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας. Ταυτόχρονα θα δώσουν το μήνυμα σε όσους προσπαθήσουν στο μέλλον να επιβάλλουν τον εκφασισμό της κοινωνίας σε διάφορες εκφάνσεις ,ότι η βούληση του Λαού για περισσότερη δημοκρατία είναι ισχυρή και ανυπέρβλητη.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα