ΆρθραΟ Διασκοτισμός αγκαλιάζει την Ευρώπη

Ο Διασκοτισμός αγκαλιάζει την Ευρώπη

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανεν σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν ολίγων ημερών ανέφερε ότι «Ο καρκίνος της κοινωνίας είναι ο μη σεβασμός της εξουσίας». Στο Γαλλικό κοινοβούλιο συζητείται ο νόμος «Καθολικής Ασφάλειας». Απαγορεύει μεταξύ άλλων τη δημοσίευση από πολίτες και δημοσιογράφους εικόνων με αστυνομικούς εν ώρα «δράσης». (πρόστιμο 45.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης 1 έτους). Γενικεύεται η βιντεοεπιτήρηση με κάμερες και drones όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξα. Χιλιάδες κόσμος έχει συγκεντρωθεί στο Παρίσι σήμερα έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί.

Στην Πολωνία χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν και διαδήλωσαν στο κέντρο της Βαρσοβίας επί ημέρες ζητώντας οι γυναίκες να έχουν το δικαίωμα στην άμβλωση ενάντια στο νομοσχέδιο που τους το στερεί. Αψήφησαν τα μέτρα που περιορίζουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις άνω τον πέντε ατόμων και αγνόησαν τα… κυβερνητικά παρακάλια να παραμείνουν στο σπίτι τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων covid-19.

Στην Ελλάδα με πρόσχημα – τι άλλο – την πανδημία είδαμε έναν χουντικό νόμο να μας χαμογελά και να μας γνέφει να έρθουμε στην ασφαλή του αγκαλιά, μακριά από ιούς. Όσο συνηθίζεις έναν νόμο τόσο πιο πολύ θα τον βλέπεις και μπροστά σου έχει δείξει η Ιστορία… Η πρώτη φορά πονάει λένε..

Ατομικές και προσωπικές ελευθερίες πάνε στο Μεγάλο περίπατο, εν μια νυκτί, με χειροκροτητές και τρομοκράτες τα ΜΜΕ. Κανείς ποτέ δεν είπε το κάνω για το κακό σας. Όλοι με το χαμόγελο στα χείλη μας λένε ότι είναι για το κάλο μας. Για την ασφάλεια μας.

Ο «κύριος» Νταρμανεν μας κουνάει το δάκτυλο ότι δεν έχουμε σεβασμό στην εξουσία.

Όχι στους Νόμους, όχι στο Σύνταγμα. Στην Εξουσία. Και ποιοι το λένε τούτο; Οι πολιτικοί.

Ο Διασκοτισμός έχει αγκαλιάσει την Ευρώπη και όποιος έχει την εντύπωση ότι είναι ασφαλής ας το ξανασκεφθεί…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδεοληψίες να φαν κι οι κότες!
    Οποιαδήποτε κοινωνία χρειάζεται συνοχή για να λειτουργήσει. Η συνοχή παρέχεται από ορθολογικούς θεσμούς και στις δημοκρατικές χώρες οι δημοκρατικοί θεσμοί για να λειτουργούν απαιτούν τον σεβασμό όλων. Αν οι μειοψηφίες λειτουργούν με λιποταξία, ανυποταξία, απειθαρχεία, δεν θα έχουμε δημοκρατία αλλά αναρχία, κάτι που σαφέστατα ΔΕΝ το θέλει η συντριπτική πλειοψηφία. Και η μειοψηφία πρέπει, δια νόμου και της πειθούς της βίας της εξουσίας, να υποταχτεί στην πλειοψηφία. Άλλωστε η δημοκρατία αναγνωρίζει ισότιμα ανθρώπινα δικαιώματα, ίσα για όλους ανεξαιρέτως και δεν επιτρέπει σε κάποιους να είναι εκτός νόμου στο όνομα της αναρχικής ιδεοληψίας τους. Οι αναρχικοί να πάνε αλλού, να φτιάξουν την ουτοπία τους σε ξερονήσια ή σε τόπους της αρεσκείας τους χωρίς να παρενοχλούν και να εκβιάζουν ή να προκαλούν και να διαταράσσουν τους άλλους διαφορετικούς, αλληλέγγυους πολιτισμούς.

  2. Ιδεοληψίες να φαν κι οι κότες!
    Οποιαδήποτε κοινωνία χρειάζεται συνοχή για να λειτουργήσει. Η συνοχή παρέχεται από ορθολογικούς θεσμούς και στις δημοκρατικές χώρες οι δημοκρατικοί θεσμοί για να λειτουργούν απαιτούν τον σεβασμό όλων. Αν οι μειοψηφίες λειτουργούν με λιποταξία, ανυποταξία, απειθαρχία, δεν θα έχουμε δημοκρατία αλλά αναρχία, κάτι που σαφέστατα ΔΕΝ το θέλει η συντριπτική πλειοψηφία. Και η μειοψηφία πρέπει, δια νόμου και της πειθούς της βίας της εξουσίας όταν χρειάζεται, να υποταχτεί στην πλειοψηφία.
    Άλλωστε η δημοκρατία αναγνωρίζει ισότιμα ανθρώπινα δικαιώματα, ίσα για όλους ανεξαιρέτως και δεν επιτρέπει σε κάποιους να είναι εκτός νόμου στο όνομα της αναρχικής ιδεοληψίας τους. Οι αναρχικοί να πάνε αλλού, να φτιάξουν την ουτοπία τους σε ξερονήσια ή σε τόπους της αρεσκείας τους χωρίς να παρενοχλούν και να εκβιάζουν ή να προκαλούν και να διαταράσσουν τους άλλους διαφορετικούς, αλληλέγγυους πολιτισμούς.

  3. […] Με την στάση τους δηλώνουν πολέμιοι του επικείμενου Διασκωτισμού οποίος προωθείτε μέσω νομοσχεδίων με πρόσχημα την […]

  4. […] άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι εναντίον του νομοσχεδίου που καθιστά εγκληματική πράξη τη δημοσίευση από πολίτες και δημοσιογράφους εικόνων […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα