Θέκλας Μεταξά
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Με το τέλος του 2020, αφήνουμε πίσω μια χρονιά, όπου οι εκπλήξεις, συνήθως δυσάρεστες, διαδέχονταν η μια την άλλη. Τα έργα των ανθρώπων συμβάδιζαν απόλυτα με τα όσα φανέρωναν οι κινήσεις των πλανητών. Πρωταγωνιστές της χρονιάς : Πλούτων, Κρόνος και Δίας.

Έχουμε μιλήσει αρκετά για τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, και είναι καιρός πλέον να μιλήσουμε και για τον μεγάλο νικητή της χρονιάς, που είναι ο Δίας, και που η ευεργετική του επίδραση θα φανεί εν μέρει την επόμενη χρονιά, το 2021, και θα έχει μια αυξητική πορεία όσο περνούν οι μήνες, και όσο διανύουμε το 2022, για να μας δώσει όλη την εύνοια του μέσα στο 2023.

Στις 20/12/2020 ο Πατέρας Δίας, μπήκε  στο ζώδιο του Υδροχόου, λίγο πριν την συνάντηση του με τον Κρόνο, αλλά και πάλι θα βρίσκεται στα χωρικά ύδατα του στερητικού Κρόνου για ένα διάστημα. Η κρόνια κυριαρχία που έχει αναστατώσει τη ζωή μας, επιβάλλοντας στερήσεις και μειώσεις, θα συνεχίζει το έργο της. Στις 14/05/2021 ο Πατέρας Δίας μπαίνει στους Ιχθείς, και αποκτά μεγάλη δύναμη. Αρχίζει η τελική φάση του πολέμου με τον Κρόνο. Στις 11/05/2022 ο Πατέρας Δίας μπαίνει στον Κριό, και ξεκινάει μια πορεία έναρξης μιας νέας ζωής και ανανέωσης. Στις 08/03/2023 ο Κρόνος δηλώνει την πλήρη υποταγή του, μπαίνοντας στο ζώδιο των Ιχθύων, κάτω από την απόλυτη κυριαρχία του γιου του Δία.

ΔΙΑΣ, ο μεγάλος «ευεργέτης», ο πιο τυχερός πλανήτης. Κατά την αρχαία περί στοιχείων θεωρία, ο Δίας είναι ζεστός και υγρός. Ο Μαρσίλιο Φιτσίνο εκτιμά ότι ο Δίας είναι ο πιο σεμνός και ισορροπημένος από τους πλανήτες . Ο Δίας είναι φυσικός κυβερνήτης του πλούτου, της καλής ζωής και της καλής τύχης. Είναι ακόμη κυβερνήτης της Δικαιοσύνης, των Δικαστών και των Δικηγόρων. Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος απ’ όλους τους πλανήτες. Το χρώμα του είναι λαμπερό, διαυγές και γαλάζιο. Στην κίνησή του είναι ταχύτερος του Κρόνου, ολοκληρώνει την τροχιά του μέσα από τα δώδεκα ζώδια σε 12 χρόνια.

Αυτά λέει η αστρολογία. Στην μακρινή μας ιστορία όμως, ο ΖΕΥΣ – ΔΙΑΣ έχει τη δική του πορεία, μια πορεία χιλιάδων ετών, όπου μέσα από σκληρούς πολέμους έχει κατορθώσει να βασιλεύει, τόσο στους υπόλοιπους Θεούς, όσο και στους ανθρώπους. Έχοντας νικήσει γίγαντες και τιτάνες, έχει κυβερνήσει με δικαιοσύνη και αμεροληψία. Όμως οι εχθροί του δεν έχουν πεθάνει, εγείρονται από τα τάρταρα και ζητούν νέες μάχες, με στόχο την κατάκτηση της εξουσίας. Οι άνθρωποι, εκτός ελαχίστων, δεν έχουν βοηθήσει τον Πατέρα Δια. Ο πατέρας του Δια, ο Κρόνος, επιχειρεί και πάλι να καταλάβει την εξουσία. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση. Η έκβαση αυτού του πολέμου, θα καθορίσει την πορεία του πλανήτη μας για τους επόμενους αιώνες.

Αυτή η τελική αναμέτρηση Δία – Κρόνου ξεκίνησε την 21η Δεκεμβρίου. Ο Δίας έχει μαζί του πολύτιμους συμμάχους: τον Υδροχόο – Γανυμήδη, τον Διόνυσο, τον Αετό, τους κεραυνούς, τους Κενταύρους. Χρειάζεται και τους θνητούς. Όλους εμάς. Ας γίνει λοιπόν αυτή η νέα χρονιά, που έρχεται σε λίγες μέρες, η χρονιά της αφύπνισης, η χρονιά της Νίκης του καινούριου που φέρνει ο Δίας, και της ήττας του παλιού, που έφερε ο Κρόνος.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here