Home Περιφέρεια Β. Γιαννακούρας: Παράνομη διαδικασία στις προγραμματικές συμβάσεις που υλοποιήθηκαν με την Αναπτυξιακή...

Β. Γιαννακούρας: Παράνομη διαδικασία στις προγραμματικές συμβάσεις που υλοποιήθηκαν με την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.»

0

Ως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταγγέλλω την παράνομη διαδικασία που ακολούθησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου και Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας σε ότι αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις που υλοποιήθηκαν με την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.».

Ο κ.Νίκας με την με αριθμ. 278438/66989/9-12-2020 απόφαση του, ζητά από την «Πελοπόννησος Α.Ε.»:

  • Την επιστροφή ποσού 898.396,62€, ως αχρεωστήτως καταβληθέν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ως υπόλογου διαχείρισης του ΠΔΕ.
  • Την επιστροφή ποσού 110.365,76€, ως αχρεωστήτως καταβληθέν απευθείας στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο κ.Νίκας χωρίς να έχει την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση που απαιτείται για να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή ενέργεια απέναντι σε τρίτους για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην ανωτέρω απόφαση μάλιστα εντελώς αυθαίρετα αναφέρει ότι εάν η εταιρεία δεν επιστρέψει τα λεφτά στο Περιφερειακό Ταμείο εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, αυτά θα καθιστούν απαιτητά από την οικεία ΔΟΥ!!!

Ο κ.Νίκας για όλα όσα αυθαίρετα αποφάσισε στις 9.12.2020 ζήτησε την έγκριση του Περιφερειακού Ταμείου μόλις χθες 23.12.2020, όπου συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο.!!!

Χωρίς την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Νίκα, πως λάβατε νομιμοποίηση για την έκδοση της απόφασης στις 9.12.2020, ενώ δεν είχατε την έγκριση του;

Στις ερωτήσεις που υπέβαλα στον κ.Νίκα, που ήταν και εισηγητής, στη χθεσινή συνεδρίαση σχετικά με το θέμα, δεν έλαβα ουδεμία απολύτως απάντηση. Ο κ.Νίκας δεν μου απάντησε και σε καίρια ερωτήματα επί της ουσίας του θέματος, δηλαδή πως προέκυψαν τα ποσά που αναφέρει και αφορούν το Περιφερειακό Ταμείο; Ποιος έκανε τον έλεγχο; Γιατί η ΠΕΔ ως ισότιμος εταίρος στην «Πελοπόννησος Α.Ε.» δεν αναγνωρίζει οποιαδήποτε οφειλή;

Καμία απάντηση σε κανένα ερώτημα.

Ο κ.Νίκας δηλαδή εκτός από την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο, θεωρεί πλέον ιδιοκτησία του και το Περιφερειακό Ταμείο. Αυτές οι πολιτικές τακτικές του αυταρχισμού και της απόλυτης αυθαιρεσίας δεν θα περάσουν.

Ευάγγελος Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος

Τακτικό Μέλος του ΔΣ Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version