ΆρθραΆνοιξε – κλείσε Άργος και Ναύπλιο… «πουντιάσαμε»

Άνοιξε – κλείσε Άργος και Ναύπλιο… «πουντιάσαμε»

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

Στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας «πέρασε» το Ναύπλιο χθες Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19 αναφέρουν τα δελτία τύπου. Τα ίδια και χειρότερα για την Αρκαδία, όπου οι περισσότερες συρροές κρουσμάτων έχουν να κάνουν με τους εργασιακούς χώρους ανακοίνωσαν.

Για την πόλη του Ναυπλίου δεν είπαν κάτι σχετικό, προφανώς είναι «θέμα ατομικής μας ευθύνης»…

Μην ξεχνάμε στο Ναύπλιο και στο Άργος (δεν)… έχουμε μεγάλους εργασιακούς χώρους, (δεν) έκλειναν τα σχολεία και τα τμήματα τους ένα προς ένα το τελευταίο διάστημα. Από το ένζυμο στη μύτη που προστατεύει τα παιδιά στο άνοιξε – κλείσε των σχολείων. Στα σούπερ μάρκετ (δεν) βλέπεις πενήντα άτομα στον ίδιο χώρο ταυτόχρονα να ψωνίζουν – Τι φοβερή και ευφυής η ιδέα  το «μέτρο» όλα να κλείνουν στις έξι το απόγευμα – άρα λιγότερος χρόνος για τα απαραίτητα ψώνια μας και μεγαλύτερη συρροή σε κλειστούς χώρους κατά την διάρκεια της «ελευθερίας» μας.

Στον Εύοσμο ο ένας δρόμος είχε lockdown και στον ακριβώς απέναντι η ζωή συνεχιζόταν κανονικά. Διέσχιζες τον δρόμο έκανες τα ψώνια σου ανέμελος – τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα – ξαναπερνούσες τον δρόμο και βρισκόσουν σε καθεστώς – όλα κλειστά.

Τι «κράταγε» τον πολίτη του Άργους (σε lockdown) όλες αυτές τις ημέρες να «πεταχτεί» στο Ναύπλιο να πραγματοποιήσει τα ψώνια του – όπως θα συνέβαινε και το αντίστροφο- τον πολίτη του Ναυπλίου να πάει στο Άργος αν ήταν στην θέση του;

Εδώ ολόκληρος Πρωθυπουργός είχε πάει στην Πάρνηθα με τις ευλογίες της Πολιτικής Προστασίας να κάνει την ποδηλατάδα του ή να στήσει και ένα Ικαριώτικο γλεντάκι. Η «Ατομική ευθύνη» που αναφέρουν είναι ευθύνη μόνο για εμάς… Και σίγουρα ο κύριος Μητσοτάκης δεν τρομοκρατείται από αστυνομικούς και πρόστιμα…

104 ενεργά κρούσματα με περίπου 60.000 κατοίκους και στις δυο περιοχές. Τριάντα έξι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και στα δυο νοσοκομεία Άργους Ναυπλίου.

Πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid tests που πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά συνεχώς και στις δυο ιστορικές πόλεις;  

Η αποτελεσματικότητα των rapid τεστ αποτυπώθηκε πρόσφατα (11/2//21) στην Επιστημονική Επιθεώρηση Nature. Η καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εύη Λιανίδου συνοψίζει τα κύρια δεδομένα της δημοσίευσης.

Είναι δεδομένο ότι τα τεστ αυτά ενώ είναι φθηνά και μπορούν να εφαρμοσθούν πολύ εύκολα και γρήγορα, αν μεν βγουν θετικά δίνουν πληροφορίες για την δυνατότητα μετάδοσης του ιού από το συγκεκριμένο άτομο, αλλά αν όχι δεν δίνουν με βεβαιότητα την πληροφορία ότι το άτομο αυτό είναι αρνητικό στον ιό.

Πολλοί επιστήμονες είδαν θετικά τη χρήση τους ενώ άλλοι στο αντίθετο άκρο υποστήριξαν ότι αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, διότι τα τεστ αυτά δίνουν και πολλά ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, με συνέπεια να αυξηθεί η μετάδοση από άτομα που ψευδώς θεωρούν ότι είναι αρνητικά στον ιό.

Ευτυχώς ακόμα δεν μας είπαν ότι φταίνε οι φοιτητές στο Ναύπλιο με την πορεία που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες, για να τους προλάβουμε με την δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει σε ανοικτούς χώρους. Κολλάει όμως στους κλειστούς. Σίγουρα. Αυτούς που μας στοιβάζουν ακόμα πιο νωρίς από τις 6 το απόγευμα πλέον.  

Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε αλήθεια ως εδώ εν τέλει. Ξανά.

Ελπίζω να «τρομοκρατηθήκατε» – ξανά – αρκετά.  

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα