Τραγωδία… χωρίς κάθαρση

0

Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός Βαγγέλης Παπαδάκης δημοσίευσε στο facebook την παρακάτω ανάρτηση, σχετικά με την υπόθεση Λιγνιάδη. Περιεκτική και συνάμα καυστική…:

Έχω την αίσθηση ότι σκηνοθετεί την μεγαλύτερη παράσταση της ζωής του. Το κύκνειο άσμα του. Η ζωή του η ίδια σε live αναμετάδοση. Live streaming. Ένας μικρός καλλιτέχνης που μπορεί να εξαπατά χωρίς καθόλου προσπάθεια άπαντες. Ένας τόσο δα μικρούλης που έχει προκαλέσει κομφούζιο πολιτικό, καλλιτεχνικό, ηθικό εντός Ελλάδας αλλά και με διεθνή εμβέλεια. Ένας μικρός και τιποτένιος που μπορεί να κάνει τον κόσμο ότι γουστάρει.

Να βιάζει όποιον/α/ο γουστάρει όταν το γουστάρει. Να κάνει μια χώρα άνω κάτω. Να κάνει τους πάντες να παρακολουθούν την κάθε του στιγμή, την κάθε του ανάσα, η φάτσα του να είναι σε κάθε μορφή δημοσιευμένη σε κάθε σημείο της πόλης. Το μεγαλείο του και η τόσο αναμενόμενη αποκαθήλωση του. Μια παράσταση με πρωταγωνιστή τον ίδιο σε Οσκαρικό ρόλο και τους κομπάρσους του: Κυβέρνηση, Υπουργεία, Δικαιοσύνη, Εθνικά Θέατρα, Συνάδελφοι… ότι γουστάρει. Πόσο λίγοι και ξεφτίλες όλοι τους. Πιόνια ενός τιποτένιου αλαζόνα που νόμιζε ότι ήταν θεός. Και φυσικά επιβεβαιώνεται. Ήταν. Και κάπως…γκράντε… θα τελειώσει αυτή η παράσταση… και θα την συζητάμε για λίγο ακόμα… και μετά όμως τι θα έχει μείνει;

Αυτό είναι η τραγωδία. Και μάλιστα χωρίς κάθαρση.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση στη σελίδα του Facebook την Ομάδα και στο Google News.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here