Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΆρθραBrain drain... Για ποιο λόγο;

Brain drain… Για ποιο λόγο;

Του Θοδωρή Κοντονίκα

Θεοδωρικάκος: “Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, έγινε νόμος του κράτους με 288 ψήφους… Η ψήφος  του Brain drain είναι το πρώτο βήμα επιστροφής”..

Είπε κι άλλα ο τ. υπουργός. Ότι η ψήφος του brain drain είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα επιστροφής. Κι ακόμα, το βλέπει (ο Θεοδ…) και σαν… διακομματική πρόκληση για να αποτελέσει (η εφαρμογή του νόμου), ισχυρό μήνυμα ενότητας και συμμετοχής του παγκόσμιου  Ελληνισμού, σε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας…

“Καλύτερο αύριο, μήνυμα ενότητας….”…..

Λόγια, λόγια για να ωραιοποιήσει τα βασικά λεγόμενά του και την λογική τους, ο τ. υπουργός…

Και ύστερα braind rain…. Το λέει συχνά και ο πρωθυπουργός !!! 

Τώρα, ποιος το πήρε – μοτο – από τον άλλον, λίγη, έχει, σημασία… Κι άλλη ουτοπική αναφορά μέσα στην δυστοπία της εποχής … Απορείς, με το σκεπτικό τους. Την, κάθε τόσο, αναφορά σε πράγματα απραγματοποίητα. Δηλαδή, πάνε να μας πουν ότι “περιμένουν” να γυρίσουν τα επιστημονικά μυαλά πίσω στην πατρίδα… Σε μια πατρίδα που δεν έχει ούτε μαντήλι να κλάψει και που στο τέλος θα της στερέψει και το δάκρυ….

Σ´αυτή την πατρίδα που στα μύρια βάσανά της έχουν ευδιάκριτη τη σφραγίδα τους, ΟΛΟΙ όσοι, αναπαυτικά κάθονται στα αποτελέσματα κάποιων εκλογών και διαφεντεύουν -με ό,τι σημαίνει η λέξη- έναν λαό πάντα ευκολόπιστο.

“Περιμένουν” να γυρίσουν πίσω τα παιδιά που πήραν τα μάτια τους κι έφυγαν από μια πατρίδα καπνιζόντων ερειπίων, να γυρίσουν πίσω αφήνοντας πίσω τους ό,τι έχτισαν ή θεμελίωσαν, με κόπους και θυσίες χρόνια , στα ξενοτόπια.

Να γυρίσουν για να γίνουν ΠΑΛΙ αιχμάλωτοι μιας αρρωστημένης -χωρίς γιατρειά – κατάστασης, χαραμίζοντας τα νιάτα τους, τον αγώνα τους στα γράμματα, τις ό ,ποιες κατακτήσεις τους στα ξένα, στις διαθέσεις των ντόπιων Πολιτικοκομματικών φυλάρχων.

Ε, όχι κύριε τ. υπουργέ, όχι….

Θα έρθει, δηλαδή, το παιδί του καθενός που έχει φτύσει αίμα εκεί στη ξενιτειά – που δεν σου χαρίζεται τίποτε, αν δεν έχεις ικανότητες – να αμείβεται με 1200 ευρω το μήνα και παραδίπλα του οι… “κατ´εξαίρεσιν ” με τους παχυλούς μισθούς και τα άλλα πλούσια EXTRA.

Και να τον έχεις του χεριού σου και αιχμάλωτο – ΠΑΛΙ – στην θανάσιμη παγίδα της δανειστικής εξάρτησης;

Ε, ΟΧΙ κ. Θεοδωρικάκο, ΟΧΙ και παλι.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα