Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
ΆρθραΈφτασε ο Απρίλιος – Τα ψέματα τελειώνουν

Έφτασε ο Απρίλιος – Τα ψέματα τελειώνουν

Θέκλας Μεταξά
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Κάποτε στο παρελθόν, τότε που τα προβλήματα μας ήταν ασήμαντα σε σχέση με αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα, την 1η Απριλίου, συνηθίζαμε να λέμε αθώα ψεματάκια, έτσι για διασκέδαση, και χαιρόμαστε με αυτό το έθιμο. Τώρα τα ψέματα ακούγονται όλο το χρόνο, και δεν είναι καθόλου αθώα.

Αυτός ο Απρίλιος θα είναι διαφορετικός από τους άλλους των τελευταίων ετών. Το ενδιαφέρον μας θα τραβήξει ο Άρης, οι κινήσεις του οποίου θα καθορίσουν και το μέλλον των επόμενων μηνών. Ότι αναμενόταν από καιρό και καθυστερούσε, τώρα τείνει να πραγματοποιηθεί με γρήγορους ρυθμούς και άτακτες κινήσεις. Θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία, το διαδίκτυο, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, τις μεταφορές, το εμπόριο, τις σπουδές. Όμως, όσο μεγαλώνει η πίεση, τόσο αυξάνει και η αντίδραση. Όλο και περισσότερο θα κυριαρχεί μια εσωτερική προτροπή για απειθαρχία και ανυπακοή.

Στις 11 Απριλίου ο Άρης θα βρίσκεται στις 23 μοίρες του ζωδίου των Διδύμων, και θα κάνει αντίθεση με την ολική έκλειψη Ηλίου της 14ης Δεκεμβρίου 2020. Οι εξαναγκασμοί και οι καταπίεση βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στις 11 Απριλίου, ο Άρης αποφασίζει να πολεμήσει ενάντια σε όλους αυτούς τους εξαναγκασμούς, και δεν υπολογίζει συνέπειες.

Στις 12 Απριλίου, η Νέα Σελήνη στον Κριό, χαιρετά αυτή την επιθετικότητα του Άρη, και συναινεί σε ότι αυτός έχει πρόθεση να πραγματοποιήσει και  θα «υποστηρίξει» τα ανοίγματα σε θέματα παιδείας, επικοινωνίας, μετακινήσεων, μεταφορών, εμπορίου. Στις 15 Απριλίου τη νύχτα, η Σελήνη θα βρίσκεται στον Ταύρο και θα περνάει κοντά από τον δυσμενέστατο αστέρα Αλγκόλ, στον Οίκο της Πατρίδας, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει μια ωραιότατη όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα, που θα βρίσκεται στον 1ο οίκο. Ακολουθεί μια κάθαρση που θα πονέσει, αλλά είναι απαραίτητη.

Στις 27 Απριλίου, η Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού, θα φέρει άλλη μια ευθυγράμμιση πολλών πλανητών, στον 1ο οίκο, του λαού, στο ζώδιο του Ταύρου. Τα θέματα τα σχετικά με την οικονομία και τις Τράπεζες, θα βρίσκονται στο προσκήνιο περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Στο ξημέρωμα της 1ης Απριλίου, ο Ήλιος ανατέλλει κοντά στον αστέρα Alderamin, του αστερισμού του Κηφέα. Αυτός ο αστερισμός έχει την ιδιότητα να κάνει τους ανθρώπους αυστηρούς κριτές, και υπόσχεται σκληρές δίκες. Οι άνθρωποι αναπολούν τις περασμένες ωραίες μέρες, και αγωνίζονται για την επαναφορά των παλαιών ηθικών κανόνων ζωής.

Κοντά στον Άρη, πρωταγωνιστή του μήνα, θα βρίσκεται ο αστέρας Rigel, του αστερισμού του κυνηγού Ωρίωνα. Ο Rigel κοντά στον Άρη, φέρνει στην επιφάνεια θέματα που αφορούν τον στρατό, και δίνει αξιώματα, εάν και εφ’ όσον οι επιχειρήσεις είναι καλά οργανωμένες, διότι διαφορετικά οδηγεί σε αποτυχία και απογοητεύσεις.

Ο Άρης, μαζί με τον Rigel, θα έρθουν σε σύγκρουση με τον Ποσειδώνα, θεό των υδάτων, και με την ακμή του 9ου οίκου, του οίκου των μακρινών ταξιδιών, των σπουδών, του εξωτερικού και των αλλοδαπών. Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν σε έξαρση καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου.

Ο «ξανθός Απρίλης», όπως λέει και το τραγούδι, θα κάνει την καρδιά μας να μην αντέχει άλλο στις προκλήσεις της Άνοιξης, και το σύνθημα «θα κάνω ότι μου αρέσει» ίσως να βρει πολλούς εκφραστές αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα