Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΆρθραΌταν τα κωλοπαιδάκια του σχολείου “κρατούν τον Πάπα από τα... μπαλάκια ”

Όταν τα κωλοπαιδάκια του σχολείου “κρατούν τον Πάπα από τα… μπαλάκια ”

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

Οι παλαιοί μαφιόζοι της επιχειρηματικότητας αλλά και της νύχτας  στους εχθρούς τους φέρονταν με απίστευτη βαναυσότητα. Ειδικά στις περιπτώσεις που κάποιος ακόμη και από το σινάφι αθετούσε μια συμφωνία. Είναι γεγονός πως κατά κανόνα οι αρχαιότεροι είχαν θεσπίσει μεταξύ τους άγραφους νόμους που συνήθως τους τηρούσαν με ευλάβεια. Δεν διάλεξαν που θα γεννηθούν, ούτε από ποιους, γιαυτό άλλωστε οι περισσότεροι από εκείνους είχαν ξεκινήσει είτε από το χωριό τους είτε από τις φτωχογειτονιές της Αθήνας.

Ακόμη και πριν την Μεταπολίτευση επειδή δεν υπήρχαν οργανωμένοι οι  σωματοφύλακες ως θεσμός, οι αρχηγοί του παρασκηνίου και τα μεγάλα αφεντικά που κινούσαν τα νήματα σε μια περιοχή επί εικοσιτετραώρου βάσης κυκλοφορούσαν μεν κατέχοντες ένα περίστροφο αλλά χωρίς συνοδεία. Γενικά οι προηγούμενες φουρνιές μέχρι και πριν από 30 χρόνια ήταν ατόφιοι, αν και αδίστακτοι. Είχαν μέτρα και σταθμά δεν υποτιμούσαν κανέναν ενώ τους διακατείχε το “γνώθι σαυτόν” και γιαυτό  διατηρούσαν ένα χαμηλό προφίλ. Φανταστείτε τον Μέσι, ή τον Ρονάλντο να συστήνονται δεξιά και αριστερά διατυμπανίζοντας πόσο παιχταράδες είναι…

Την ίδια φιλοσοφία είχαν ενστερνιστεί και οι αρχηγοί της.. ημέρας οι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες εκείνης της εποχής… Ελάχιστοι ήταν οι Κρατικοδίαιτοι που κατάφερναν να επιβιώνουν όχι χάρις στο δαιμόνιο τους αλλά λόγω των πακτωλών χρημάτων που τους διοχέτευαν με νομιμοφανείς τρόπους τα κρατικά ταμεία ή και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μπαρουτοκαπνισμένοι άνθρωποι που το πετσί τους ήξερε καλά τι σημαίνει επιχειρηματικό ρίσκο. Δυστυχώς αυτή η πάστα ανθρώπων, που συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να χτιστεί από το τίποτα μια ολόκληρη χώρα, δεν υπάρχει, ίσως των νεότερων το ονοματεπώνυμο να κοσμεί ακόμη την μαρμάρινη επιγραφή ενός τάφου.

Φτάσαμε σήμερα, μην έχοντας ακόμη συνειδητοποιήσει το πως και το γιατί, στην εποχή του κάθε ψευτομαφιόζου και μανατζαραίου χαμένων ψυχών που προφανώς αυταπατώνται ότι “κρατούν τον Πάπα από τα μπαλάκια”, και κάθε λογής απαίδευτα τσογλάνια που φαντάζουν ως μέντορες της πολιτικής και του “σύγχρονου γίγνεσθαι”, αν και οι ομογάλακτοι τους εκκίνησαν την επαγγελματική τους καριέρα προ εικοσαετίας αγοράζοντας μια μεταχειρισμένη μερσεντές με φιμέ τζάμια και ένα γκλοκ από την Ομόνοια. 

“Κωλοπαιδάκια του σχολείου”, θα τα αποκαλούσαν με θυμηδία οι παλαιότεροι, υποκείμενα θλιβερά χωρίς κρίση, αξίες και ιδανικά, τα οποία δεν αναγνωρίζουν ούτε τα βασικά, πόσο μάλλον να μπορούν να θέσουν λογικά όρια στον εαυτό τους, αφού αποδίδουν μια θεϊκή ερμηνεία για την τιποτένια ύπαρξη τους επί Γης.

Προφανώς η Αρχή της Αναλογικότητας τους είναι μια εξωγήινη έννοια. Να τους πληρώνουμε, να τους χαιρόμαστε και… καλά ξεμπερδέματα.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα