Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
Άρθρα"Άλλα τα μάτια του Αδώνιδος και άλλα του Μάκη κι ο Κούκος...

“Άλλα τα μάτια του Αδώνιδος και άλλα του Μάκη κι ο Κούκος έχασε τον δρόμο;”

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

Όταν οι εθνοπατέρες συμπεριφέρονται ως άριστοι ηλίθιοι, πραγματικά δεν θέλουμε να αντιληφθούμε το νοητικό επίπεδο των… εντολοδόχων τους. Εικάζω πως μέσα σε αυτό τον κοσμογονικής διάστασης μετασχηματισμό που υφίστανται βίαια οι οργανωμένες κοινωνίες, ακόμη και ο θρυλικός Τσιφόρος αν βρισκόταν τις μέρες αυτές εν ζωή θα αποκτούσε πρόσβαση σε ακατέργαστο “πολιτισμικό υλικό” για να προσθέσει φοβερές ιστορίες στο μνημειώδες συγγραφικό έργο του που συνθέτουν τα “Παιδιά της πιάτσας”.

Όσοι είτε από επιλογή είτε από τύχη κατάφεραν να το διαβάσουν σίγουρα σε μια από τις γλαφυρές διηγήσεις του, θα ταύτισαν τουλάχιστον με έναν ή περισσότερους ήρωες και ηρωίδες πρωταγωνιστές του, τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάπου εκεί μέσα στις σελίδες του υπάρχει από τότε και ο αντίστοιχος τύπος που, στην εποχή μας εμπορεύεται δημοσίως νανογιλέκα τα οποία γιατρεύουν τα πάντα πλην της νοητικής στέρησης προφανώς, ενώ η οικογένεια του έχει αναλάβει την εκμάθηση αρχαίων ελληνικών σε… σκυλάκια (άραγε γιατί όχι και σε παπαγαλάκια -νομίζω ότι θα είχε περισσότερο γούστο αυτό). 

Ωστόσο, ο ανωτέρω αντί να απασχολήσει το κοινό ποινικό δίκαιο έχει ήδη υπουργοποιηθεί δυό – τρείς φορές, εν έτει 2021 έχει βρεθεί στην καρέκλα της Αντιπροεδρίας του Κυβερνώντος Κόμματος και παράλληλα ασκεί ανώτερα πολιτειακά καθήκοντα. Και δεν είναι μόνον αυτό, καθώς η ανεκδιήγητη συμπεριφορά που “ζέχνει” υπό την έννοια της Ύβρεως, ξεπερνά σε αυταρχισμό τους Κυβερνήτες Αγγλικών αποικιών του 18ου αιώνα, ενώ η αλαζονεία που τον διέπει και η εν γένει αντιμετώπιση της πολιτικής πραγματικότητας παραπέμπουν στην κοινωνική περίπτωση του χθεσινού φουκαρά που όμως τρελάθηκε κυριολεκτικά επειδή έτυχε να πιάσει το μοναδικό τζόκερ μετά από απανωτά τζακ-ποτ. (Αντιλαμβάνεστε τι υπονοώ).

Το γεγονός ότι σε τηλεοπτικές εμφανίσεις σύμφωνα με βάσιμες υποψίες έχει ξεπεράσει και τον αείμνηστο Βασιλιά Λάρυ στις ΗΠΑ, τον καθιστά αγαπητό στους μεγαλοκαναλάρχες που τον χρησιμοποιούν ως γητευτή των πανηλίθιων δεδομένου ότι ο ίδιος τους έλκει σαν μαγνήτης ενώ τους γοητεύει όπως ένας λιμοκοντόρος φαφλατάς που έχει βάλει στο μάτι μια άβγαλτη έφηβη. Ο “έτερος εγώ” ο Μάκης Βορίδης αν και είναι εγγεγραμμένος στο ίδιο πολιτικό μαγαζί, αποτελεί επί της ουσίας την άλλη άκρη στην ίδια βέργα. Είναι πιο σοβαρός και προφανώς επικινδυνοδέστερος του Αδώνιδος, διότι  έχει την δυνατότητα να κινείται παρασκηνιακά με άκρα αποτελεσματικότητα. Αν δε, μένετε άφωνοι με την δηλητηριώδη κατά καιρούς δημόσια και απροκάλυπτη  ρητορεία του κατά της Αριστεράς, αντιλαμβάνεστε ως πραγματικά έξυπνος πολιτικός τι δύναται να επιχειρήσει ως επικεφαλής σε ένα νευραλγικό πόστο – όσους και αν έχει φυτέψει δίπλα του ο Κυριάκος για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, άλλα τα μάτια του Αδώνιδος και άλλα του Μάκη, με τον Κούκο της Κεντροαριστεράς να έχει ξεχάσει την αποστολή του, (ό,τι έκανε η Κουκουβάγια στο Λαγό το έπαθε με τη σειρά της από τον Κούκο). Ας θέσουμε επί τάπητος πως ο Μάκης ανέκαθεν διέθετε ισχυρό backround όχι μόνο λόγω της φοίτησης του στο Κολλέγιο Αθηνών αλλά και των ιδίων οικογενειακών καταβολών. Το ότι κυκλοφορούσε στους δρόμους με τσεκούρι τελικά δεν λέει και τίποτα, αν βεβαίως επιθυμούμε να αναλογιστούμε ότι μερικοί συμμαθητές του, λίγα χρόνια πριν την επίμαχη φωτογραφία (που στο κάτω – κάτω της γραφής σε τούτη τη χώρα δεν τον έβλαψε πολιτικά) κατέφθαναν στο σχολείο τους συνοδευόμενοι από ένοπλους σωματοφύλακες – φυσικά για ευνόητους λόγους. (Ο καθένας όπως έχει μάθει, δεν το επικρίνουμε)

Ο Βορίδης, – για να εξηγούμεθα – κρατά “ζωντανές” παλιές φιλίες με στελέχη και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, όντας πιο συγκρατημένος από τον παρορμητικό Άδωνι αφού δεν τους αποδίδει αδερφικούς δεσμούς όπως συμβαίνει στην χαρακτηριστική περίπτωση του δεύτερου με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Έχει δε μεγάλη σημασία ότι παρασκηνιακοί φίλοι του Μάκη όλως τυχαίως και αυτοί συγκαταλέγονται στους γνωστούς – αγνώστους υπονομευτές τόσο του Ανδρέα όσο και του νεότερου Γιώργου Παπανδρέου…

Τέλος πάντων, μικρό χωριό παραμένει η Ελλάδα και ας αυξήθηκαν από τότε τα λίγα σπίτια…

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα