ΆρθραΠοιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο...

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο…

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» είχε διερωτηθεί ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Κατά τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη είναι άνευ σημασίας για έναν 17χρονο να γνωρίζει την Ιστορία αυτού του τόπου, να γνωρίζει τι συνέβη το 1963 όπως είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Να τολμήσω να πω ότι ο κ. Μητσοτάκης “έβλεπε μπροστά” όταν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις. Ήξερε ότι όταν θα αναλάβει τα ηνία της πατρίδας μας, ένα από τα κύρια μελήματα του θα ήταν να διασπείρει την “πολιτική αμνησία” στον Ελληνικό λαό με στόχο την “ανέμελη διακυβέρνηση” που έχει ήδη εκπληρώσει. Ο κάθε συμπολίτης μας σχεδόν κάθε πρωί, ξυπνάει και κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη και μονολογεί “Τι ψηφίσατε γαμώτο”, αναλογιζόμενος τα τραγελαφικά της προηγούμενης ημέρας που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση των Αρίστων.

Πληρώνεις τους λογαριασμούς σου, ζητάς παρατάσεις και κλείνεις τα τηλέφωνα απ τις εισπρακτικές και με το βλέμμα του τρελού διαβάζεις τα ποσά που φέρεται να έχει τσεπώσει ο κ. Φουρθιώτης από το Ελληνικό Δημόσιο με την ανοχή του – Ειλικρινά δεν μπορώ να τον φανταστώ ως Ζορό με μάσκα και να σηκώνει το ταμείο του Υπουργείου Εργασίας – και μονολογείς τα λόγια του Καραμανλή. Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο…

Διαβάστε και παρακολουθήστε το βίντεο με την αντιπαράθεση του κ. Βρούτση με τον κ. Ράγκουση:

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο OPEN σήμερα το πρωί της Τετάρτης είπε, ότι τουλάχιστον για τρεις μήνες ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης εισέπραττε ποσά που δεν αντιστοιχούσαν στις μηνιαίες του απολαβές, με τις ζημιές που απέσπασε να υπολογίζεται στις 200.000 ευρώ… Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα» δηλωσε ο κ. Βρούτσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρει: «Οι νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση για την υπόθεση Φουρθιώτη αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας εκ νέου το ερώτημα: Τελικά, τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;». «Γνώριζαν από τον Δεκέμβριο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «πως ο συγκεκριμένος κύριος είχε εισπράξει με απάτη πάνω από 200.000 ευρώ από το Δημόσιο, αλλά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μόλις σήμερα, με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο αφού πρώτα αποκαλύφθηκε η απάτη».

Η αξιωματική αντιπολιτευση σημειώνει πως «για 4 μήνες, αντί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη» και θέτει τα εξής ερωτήματα: «Γιατί τον κάλυπταν 4 μήνες και δεν προσέφυγε το υπουργείο Εργασίας αμέσως στη Δικαιοσύνη για την επιστροφή των χρημάτων; Με τι πλάτες ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί υπουργούς της κυβέρνησης; Τελικά, τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;».

Μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διερευνάται το ενδεχόμενο διάπραξης σωρείας αδικημάτων οικονομικού και μη αντικειμένου εξετάζει η Δικαιοσύνη με διπλή έρευνα για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος ελέγχεται τόσο για τις οικονομικές δραστηριότητές του όσο και για εκείνες που προκύπτουν από τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα