Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
ΆρθραΆτυχοι είμαστε εμείς κ. Χαρδαλιά και κ. Νίκα...

Άτυχοι είμαστε εμείς κ. Χαρδαλιά και κ. Νίκα…

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

«Άτυχοι» ήμασταν, μας ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη για την φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας, και συνέχισε να μας «εξομολογείται» ότι η ανάπτυξη όλων των εναέριων μέσων γίνεται από τις 25 Μαΐου και μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Κύριε Χαρδαλιά η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου, έχω να σας εκμυστηρευτώ. Λίγο η Κλιματική Αλλαγή – αν την έχετε ακουστά – λίγο και οι εφετινές βροχές που δεν ήρθαν ποτέ- είναι ανεπίτρεπτο ο κρατικός μηχανισμός να μην είχε στην διάθεση του από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου τα 29 μισθωμένα εναέρια μέσα κατάσβεσης που τόσο πολύ έλειψαν από την Κορινθία στην πρωτοφανή οικολογική καταστροφή που έπληξε την περιοχή.

Δεν δικαιούστε να ομιλείτε ότι αντιμετωπίσατε μια δύσκολη πυρκαγιά εκτός βασικής αντιπυρικής περιόδου την στιγμή που διανύουμε την 20η ημέρα που έχει αυτή ξεκινήσει. Σε ποιο σοβαρό κράτος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ψεύδεται τόσο εμφανώς στον Λαό και εκείνος θα παρέμενε στην θέση του; Να σας πω εγώ. Ελλάδα την λένε την χώρα.

Σε ποια χώρα ο Περιφερειάρχης (βλέπε Πελοποννήσου)  δεν θα είχε πραγματοποιήσει Συμβούλιο για το ζήτημα της πυροπροστασίας και την ετοιμότητα της περιφέρειας τέλος Μαΐου, όπως καταγγέλλει η Περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου και δεν θα «έτρεχε κάστανο»; Να σας πω εγώ. Ελλάδα την λένε την χώρα.

Άτυχοι είμαστε εμείς κύριε Χαρδαλία που είστε υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο κρατικός μηχανισμός της πατρίδας μας που εσείς έχετε την ευθύνη είναι εκτός προγράμματος, γυμνός και στο έλεος του Θεού.

Άτυχοι αλλά όχι και άμοιροι των ευθυνών μας. Εμείς σας «ψηφίσαμε, εμείς σας «βάλαμε» στην τόσο σημαντική «καρέκλα» να διοικήσετε.

Όταν ο σχεδιασμός της προστασίας των Δασών μας, εξαρτάται από εσάς, πραγματικά τρέμω στην ιδέα τι μας επιφυλάσσει το καλοκαίρι του 2021…

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα