ΆρθραΓια να επιστρέψει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή...

Για να επιστρέψει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Του Κώστα Πρώιμου

Καταρχήν να περιγράψουμε την ηλιακή έκλαμψη με μια απλοϊκότητα ώστε να γίνει ευρέως κατανοητή: Ας φανταστούμε τον ήλιο να ψιλο – βήχει κατά διαστήματα και να διοχετεύει στη Γη μας ακτινοβολία. Ευτυχώς που υπάρχει το μαγνητικό της πεδίο… γιατί διαφορετικά, δεν θέλετε να ξέρετε…

Στην χώρα μας πρωταγωνίστησε σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο ο συμβολικός πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Ανέτειλε για πρώτη φορά στον ορίζοντα της πολιτικής το 1974, με  εμπνευστή και δημιουργό τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου ενώ έλαμψε δια της συστάσεως του από τα ατόφια μέλη και στελέχη που ως ανθρώπινες ακτίνες θέλησαν να μεταδώσουν την απαρχή για μια νέα Κοινωνία, ισότιμη, σαφώς δικαιότερη και πρωτίστως να την κατοχυρώσουν θεσμικά υπέρ του χειμαζόμενου Ελληνικού λαού, ο οποίος βίωσε δύσκολα και σκοτεινά χρόνια και μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου έως την αρχή της Μεταπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ που κατάφερε να αλλάξει το ρου της ιστορίας για ένα ολόκληρο έθνος το οποίο κατά το ήμισυ αποδείκνυε στην κάλπη ότι πίστευε σε όλα όσα ιδεώδη το Σοσιαλιστικό αυτό Κίνημα εκπροσωπούσε, στην πορεία αφομοιώθηκε από το αδυσώπητο Καπιταλιστικό Σύστημα που λειτούργησε σαν μια Μαύρη Τρύπα που κυριολεκτικά κατάπιε τον Ήλιο ο οποίος εξαφανίστηκε. Πολλοί πάλαι ποτέ κορυφαίοι υπουργοί στην εικοσαετή πορεία τους εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο ακόμη και τη νομή της κυβερνητικής εξουσίας εκμαυλίστηκαν, αλλοτριώθηκαν και πρόδωσαν  σε πολλές περιπτώσεις την αρχική- ιδρυτική διακήρυξη της Παράταξης. Δεν είναι τυχαίες οι ουκ ολίγες αποχωρήσεις ιδρυτικών στελεχών του λίγα χρόνια μετά).

Προσωπικά θυμάμαι ένα ΠΑΣΟΚ που όντως μοίραζε λεφτά στον κοσμάκη, που ναι έκανε ρεμούλες (ο αρεμούλωτος πρώτος την καταγγελία βαλέτω). Πράγματι, μια ολόκληρη γενιά “φτιάχτηκε”,  και κατάφερε να ορθώσει κοινωνικό και οικονομικό ανάστημα σε κακέκτυπη εκδοχή πολλές φορές, με το χρήμα από τα πακέτα Ντελόρ που έρεε άφθονο με τον Τσοβόλα να έχει την δυνατότητα να τα δίνει όλα. Φυσικά και το Κόμμα ακολουθώντας πατροπαράδοτες συνταγές μεριμνούσε πρώτα για τα δικά του παιδιά, αλλά: Δεν άφηνε τους δεξιούς έξω από τα κόλπα, καθώς η Καθεστηκυία τάξη αποτελούμενη από τους προνομιούχους της Αυλής και μερικούς κληρονόμους των Βιλαετίων στην πλειοψηφία της, συνέχιζε απρόσκοπτα να πλουτίζει.

Αναμφισβήτητα η κατάσταση κάπου ξέφυγε και είχε γίνει ήδη έντονα αντιληπτό και αφόρητα ενοχλητικά στην παλιά ανώτατη κάστα όταν: Σε γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο το οποίο ασφυκτιούσε από πολυτελή σκάφη κατά την περίοδο της επέλασης του νεοπλουτισμού στην Ελλάδα, μια κατά γενική ομολογία διακριτική και χαμηλού προφίλ Κυρία μεγάλης Οικογένειας των Αθηνών φανερά ενοχλημένη από τους… κοινωνικά  άγνωστους  επιβάτες της υπερσύγχρονης θαλαμηγού που μόλις είχε δέσει δίπλα τους, είπε στον μεγαλοεπιχειρηματία σύζυγό της: Μα, ποιοι είναι πάλι αυτοί; Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους!… “Μην ανησυχείς  της απάντησε αγέρωχος και με ήρεμο τόνο, “όλα έχουν δρομολογηθεί αγάπη μου”.

Αυτή η μικρή στιχομυθία έλαβε χώρα το Καλοκαίρι του 2006 και ο νοών νοείτω, αφού οι σοβαρές παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις δικαίωσαν τον Έλληνα Μεγαλόσχημο. Στις μέρες μας, έπειτα από την παρέλευση  δεκαπέντε ετών η θαλαμηγός του γνωστού Αθηναϊκού ζευγαριού που διατηρεί ένα πολύ σοβαρό προφίλ εξακολουθεί να δένει στο λιμάνι του ίδιου δημοφιλούς προορισμού ενώ δίπλα τους οι θέσεις έχουν αραιώσει αρκετά… (Μα τι να συνέβη). Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα Συστημικά Μέσα Ενημέρωσης  προωθούν τους αυτόκλητους διασώστες του Πράσινου ‘Ηλιου που υπόσχονται χωρίς φειδώ ότι θα τον ανασύρουν μέσα από την Μαύρη Τρύπα του παγκόσμιου πολιτικού χάους. Ποιοι είναι αυτοί και ποιες είναι αυτές; Μα, οι διαχρονικοί  υπάλληλοι του ανωτέρου ισχυρού ζεύγους  και των ομογάλακτων του,  που με την βοήθεια των από μηχανής θεών παρεισφρήσανε στο Κόμμα εν καιρώ. Τραγική ειρωνεία και μεγάλο εμπαιγμό που συνιστά στην αποψίλωση του IQ  μας  αποτελεί το  αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι ίδιοι πολιτικοί πανηγύριζαν έξαλλα  το 2011 την απαρχή της  εξαφάνισης του Πράσινου Ήλιου.

“Για να επιστρέψει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή, θέλει φτωχούς χιλιάδες να ναι στους ζυγούς, θέλει και οι λογικοί να δίνουν το αίμα τους”.

ΥΓ. Ας μας επιτραπεί η παράφραση σε ορισμένα σημεία για ευνόητους λόγους…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα