Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΔ. Κωστούρος: "Με την ευχή, να μη καταστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ποτέ"

Δ. Κωστούρος: “Με την ευχή, να μη καταστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ποτέ”

Ο Δήμος Ναυπλιέων παρέδωσε στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) τρεις απινιδωτές, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν σε τρία σημεία στο Δ.Α.Κ. Ναυπλίου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου καλύπτοντας και τον στίβο, στο κλειστό γυμναστήριο και στο κολυμβητήριο.

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό και έχει την ικανότητα, βάσει προγραμματισμού, να καθορίσει αν απαιτείται απινίδωση (χωρίς παρέμβαση από τον χειριστή). Τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή χειρίζεται οποιοσδήποτε πολίτης είναι παρών στο επεισόδιο Καρδιακής Ανακοπής, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί στην Kαρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και εφαρμόζει τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει έρθει σε συνεννόηση με το Ε.Κ.Α.Β., ώστε με το που επιτραπεί η εκπαίδευση στην Kαρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε δημόσιο χώρο, να μπορέσουν οι ειδικοί να εκπαιδεύσουν προπονητές, γυμναστές, καταστηματάρχες, προσωπικό δημόσιων υπηρεσιών κ.α.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μεταξύ άλλων τόνισε : «Η προμήθεια των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και η τοποθέτηση τους σε καίρια σημεία της πόλης, στα οποία συναθρίζεται μεγάλος αριθμός ατόμων , θεωρείται επιτακτική ανάγκη για να συμβάλουμε στο μέγιστο δυνατό, στην προάσπιση της υγείας των πολιτών μας, αποτελεσματικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η Δημοτική Αρχή αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και σε συνεργασία με τους φορείς υγείας, δίνει λύσεις που σώζουν ζωές. Με την ευχή, να μη καταστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν ποτέ».

Εκτός των τριών σημείων που τοποθετήθηκαν οι απινιδωτές, ο Δήμος Ναυπλιέων έχει παραχωρήσει απινιδωτή στη Νοσοκομειακή Μονάδα Ναυπλίου, στο Κ.Υ. Ναυπλίου,  φυσικά στο Κοινωνικό Ιατρείο και θα ακολουθήσει τοποθέτηση κι άλλων απινιδωτών που ήδη έχει προμηθευτεί σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα