Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΆρθραΚύριε Μητσοτάκη και κ. Ανδριανέ, όχι άλλο χειροκρότημα!

Κύριε Μητσοτάκη και κ. Ανδριανέ, όχι άλλο χειροκρότημα!

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο
Γράφει ο Κώστας Πρώιμος

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Καραμανλικός βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του πρώην διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου τύπου του Κώστα Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την εν λόγω Αντιπεριφερειακή Ενότητα.

Αμφότεροι εξήραν (ως είθισται) τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών ιατρών και νοσηλευτών, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά, εξειδικευμένες προσλήψεις που είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει “χθες” για να ενισχύσουν περισσότερο την προσπάθεια ανάσχεσης της επιδημίας προφανώς θα πραγματοποιηθούν μετά το… τέλος της.

Φυσικά οι Κυβερνητικοί επικαλούνται σαν θωράκιση του Αργολικού Συστήματος υγείας υπό τις παρούσες ακραίες υγειονομικές συνθήκες τις προσλήψεις πολλών δεκάδων – διαφόρων ειδικοτήτων σε Άργος και Ναύπλιο, αλλά αποκρύπτουν την μαύρη αλήθεια, ότι το αμιγώς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δύναται πραγματικά να ριχτεί στη μάχη κατά της πανδημίας είναι ελάχιστο, ενώ μόλις το 1/3 των εν γένει νεοδιορισθέντων υπηρετεί στην Αργολίδα, καθώς οι “μπαρμπάδες στην Κορώνη” τους απέσπασαν ώστε να εφαρμόζουν με άνεση τους… όρκους του Ιπποκράτη στις περιοχές από τις οποίες κατάγονται…

Από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε και ευλόγως: Πόσο “μπαλκονάτο” χειροκρότημα να αντέξουν και αυτοί οι εναπομείναντες ήρωες; Τα παλαμάκια τρώγονται; δεν τρώγονται.

Αν μη τι άλλο, από τον κύριο Ανδριανό θα περιμέναμε να τιμήσει το σοβαρό πολιτικό του παρελθόν ασκώντας έστω μια προσχηματική κριτική στον… ανέμελο νεοφιλελεύθερο Πρωθυπουργό και όχι να αποχωρήσει ευτυχής από το Μαξίμου έχοντας εφησυχάσει με τις παρασκηνιακές διαβεβαιώσεις του ιδίου του Μητσοτάκη ότι θα κοσμεί εκ νέου τα ψηφοδέλτια της ΝΔ…

ΥΓ. Κύριε Πρωθυπουργέ μην ξεχνάτε, ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η… Αργολίδα.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδριανού στο Μαξίμου.

Ο κ. Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε όπως πάντα παραγωγικά τα ζητήματα που απασχολούν τους Αργολιδείς, τόσο εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, όσο και ενόψει της επόμενης μέρας της ανάκαμψης και της ισχυρής ανάπτυξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ξανά το θερμό του ενδιαφέρον για την Αργολίδα.

Πρώτα απ’ όλα, συζητήσαμε βεβαίως τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπόν προσωπικό των δομών υγείας της Αργολίδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις ανάγκες περαιτέρω ενίσχυσής τους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την πρόταση για την κατασκευή νέου σύγχρονου νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική κοινωνία και οικονομία, όπως στον τουρισμό, την εστίαση, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και για τα μέτρα στήριξης στους τομείς που έχουν πληγεί, αλλά και για τις επιπλέον ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες από τους φετινούς παγετούς και ευρύτερα από καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Επίσης συζητήσαμε την πορεία των αναγκαίων έργων υποδομής στην Αργολίδα – όπως ο Ανάβαλος, η σύνδεση της περιοχής με τον αυτοκινητόδρομο, το γενικότερο οδικό δίκτυο, το φυσικό αέριο – την πορεία των έργων στον τομέα του πολιτισμού που έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούνται σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως στο αρχαιολογικό μουσείο του Άργους, το Μπούρτζι, το κτίριο Βίγγα, το τελωνείο και σε ιστορικούς ιερούς ναούς όπως στο Ναύπλιο ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Γεώργιος, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείου στην Επίδαυρο.

Συζητήσαμε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας – Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού και εργαζόμενοι στις αγροτικές και δικαστικές φυλακές- με προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και την ανάγκη αντιμετώπισης του κτιριακού προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου του Ναυπλίου.

Ενημέρωσα τέλος τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε με την Υπουργό Παιδείας στις σχολικές μονάδες της Αργολίδας, και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη δημιουργία Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα, του πρώτου από τα 6 συνολικά που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα