Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
ΆρθραΤα "εμβολιόδεντρα" του κ. Μητσοτάκη...

Τα “εμβολιόδεντρα” του κ. Μητσοτάκη…

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στηρίζει την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το Διεθνές Εμπόριο Katherine Tai.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στα μέσα Ιανουαρίου 2021 στην σχετική πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων, είχε δηλώσει από το βήμα της βουλής:

«Αυτά είναι αστεία επιχειρήματα και πυροτεχνήματα. Είτε δηλώνουν άγνοια για τα διεθνή δεδομένα, είτε αφέλεια, είτε σκόπιμη παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Κάποιοι μετά τα λεφτόδεντρα ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα». «Πάλι καλά που δεν ζητήσατε να κρατικοποιηθούν Pfizer και AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο» και ότι «μετά τα λεφτόδεντρα ανακαλύψατε και τα εμβολιόδεντρα».

Δεν περάσαν 4 μήνες από την παραπάνω δήλωση και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου ο κ. Μητσοτάκης και άρχισε να “τα μαζεύει” κάνοντας αναφορά για “αγορά” των πατεντών. Πρότεινε οι Ευρωπαίοι να αγοράζουν από κοινού τις πατέντες νέων εμβολίων. Η κυβέρνηση Μπάιντεν όμως με τις χθεσινές δηλώσεις λέει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε προτείνει ο πρωθυπουργός: “Άρση των πατεντών και όχι αγορά τους”.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως ήταν εύλογο, περίμενε στη γωνία τον κ. Μητσοτάκη για τις αλλεπάλληλες άστοχες δηλώσεις του για τα εμβόλια και χθες το βράδυ εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι.Όταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η «ελεύθερη αγορά» με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών. Η πανδημία όμως αποτελεί ιστορική τομή. Και ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα