Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022
ΆρθραΤα παιδιά μας γδύνονται στο διαδίκτυο…

Τα παιδιά μας γδύνονται στο διαδίκτυο…

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

Η εφημερίδα «Documento» πραγματοποίησε έρευνα με τίτλο «Στην κόλαση των βιαστών ανηλίκων στο διαδίκτυο».  Χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο από ευαίσθητες προσωπικές στιγμές ανήλικων κοριτσιών και γυναικών διακινούνται στο ίντερνετ εν γνώσει της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατεπείγουσα έρευνα από την εισαγγελία μετά την παράδοση υλικού από το Documento. Ανατριχιαστικές παραγγελίες: «Aλάνια μου από Χανιά έχουμε να στείλουμε ωραία πραματάκια. Ανταλλάζω Μαρία Δ. με Σοφία Κ.»

Τα παραπάνω τα αναφέρει η ερευνητική ομάδα του Κ. Μπαξεβάνη και αξίζει να την αγοράσετε από το περίπτερο για περαιτέρω ενημέρωση.

Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπάρχουν οι λεγόμενες ομάδες ή σελίδες που έχουν δημιουργήσει επιτήδειοι και ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο ανήλικων και ενηλίκων που τα κατέχουν είτε με εκβιασμό είτε με την θέληση των ίδιων των θυμάτων και αποτυπώνουν την έλλειψη παιδείας γονέων, κηδεμόνων και παιδιών…

Πριν μερικές ημέρες «σοκαρισμένη» η κοινωνία διάβασε την είδηση ότι δεκατριάχρονος στην Κρήτη κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και διακίνηση βίντεο του αποτρόπαιου περιστατικού το οποίο το κατέγραφαν οι φίλοι του. Δεν χρειάζεται να σας αναφέρω ότι το παραπάνω βίντεο θα το είδαν χιλιάδες μάτια. Το «Ανταλλάζω Μαρία Δ. με Σοφία Κ.» δεν είναι κάποιες επαγγελματίες σεξουαλικές αρτίστες. Είναι ενδεχομένως οι κόρες σας, ίσως είναι 12 ή και 13 χρονών η Μαρία και η Σοφία και αυτό που ανταλλάσσουν είναι φωτογραφίες τους με γυμνό περιεχόμενο.

Αν η πρώτη σκέψη σας είναι ότι το παιδί μου αδύνατον να έχει προβεί σε τέτοια πράξη είναι ώρα να το ξανασκεφτείτε. Τα παιδιά της διπλανής πόρτας είναι αυτά τα οποία οι φωτογραφίες τους είναι «φάτσα-κάρτα» στην οθόνη των… υπόλοιπων παιδιών ή ενηλίκων. Γυμνά, αντιγράφοντας ενήλικες, για να ευχαριστήσουν το αγόρι τους ή απλά για να «εντυπωσιάσουν» τον οποιονδήποτε τους το ζητήσει.

Όταν σταματήσετε να «πέφτετε από τα σύννεφα» ή βγείτε από το θέατρο του παραλόγου «όχι το δικό μου παιδί δεν θα έκανε κάτι τέτοιο» είναι ευκαιρία να τους κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μαζί τους, διαπαιδαγωγική, χωρίς κατάρες, τιμωρίες και βρισιές.

Είναι πρωτεύον από το Δημοτικό κιόλας να εισαχθεί μάθημα σεξουαλικής εκπαίδευσης, σύγχρονο και πρωτοποριακό. Να μειώσουμε τα παραπάνω φαινόμενα στο ελάχιστο. Η σωστή χρήση του Διαδικτύου επιβάλλεται πλέον να είναι βασικό μάθημα σε όλα τα σχολεία μας αρχίζοντας από την 1η Δημοτικού. Είναι ανάγκη πλέον τα σχολεία μας να «βγάζουν» έτοιμους σωστούς σκεπτόμενους ανθρώπους που θα γνωρίζουν αν είναι σωστό να στείλουν το πέος τους σε αγνώστους ή να έχουν τις γνώσεις πως θα φτιάξουν την φορολογική τους δήλωση από το αντίστοιχο μάθημα. Να δημιουργήσουμε  μια κοινωνία πιο ώριμη, πιο σοβαρή χωρίς να χρειαζόμαστε να απαγορεύουμε και να κουνάμε το δάκτυλο σε κάθε τι ξένο και άγνωστο προς εμάς.

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα