ΆρθραΠανσέληνος Ιουνίου - Το φεγγάρι της άνθισης

Πανσέληνος Ιουνίου – Το φεγγάρι της άνθισης

Θέκλας Μεταξά
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Πρόκειται για την τελευταία υπερπανσέληνο της χρονιάς, η οποία διαθέτει διάφορους ρομαντικούς τίτλους, όπως «πανσέληνος της φράουλας», «φεγγάρι της άνθισης», «φεγγάρι της γέννησης», «φεγγάρι της ωοτοκίας», και πολλούς άλλους.

24 Ιουνίου, και ώρα 09.40 μ.μ., ένα ολόγιομο φεγγάρι στολίζει τον έναστρο ουρανό. Στον αστρολογικό χάρτη εμφανίζεται στον 12ο οίκο, ενώ ταυτόχρονα κυβερνάει τον 7ο οίκο των ανοιχτών «γνωστών» εχθρών. Η Σελήνη είναι στις 03 μοίρες του Αιγόκερου, και ο Ήλιος απέναντι, στις 03 μοίρες του Καρκίνου. Οι σκληρές όψεις των πλανητών, δεσπόζουν σ’ αυτήν την πανσέληνο. Άρης από τον Λέοντα, στον 7ο οίκο και Κρόνος ανάδρομος στον Υδροχόο, στον 1ο οίκο, συγκρούονται με μανία, ενώ ταυτόχρονα, συνεχίζει την δράση της η συγκρουσιακή τετραγωνική όψη ανάμεσα σε Κρόνο και Ουρανό.

Αυτές οι σκληρές όψεις ανάμεσα σε πλανήτες που βρίσκονται στους οίκους του λαού, των ανοιχτών εχθρών και της πατρίδας, προμηνύουν συγκρούσεις σε επίπεδα πολιτικής, κοινωνίας, και περιβάλλοντος. Πού θα καταλήξουν αυτές οι συγκρούσεις; Αυτό είναι κάτι που σύντομα θα μάθουμε. Και θα εκπλαγούμε. Υπομονή.

Οι καλές όψεις του Δία με την Σελήνη και τον Ήλιο, φανερώνουν την στήριξη που παρέχει ο Δίας, στις συγκρουσιακές ενέργειες που προμηνύουν οι σκληρές όψεις. Πόλεμος πατήρ πάντων, αν δεν τελειώσει κάτι, δεν υπάρχει ανανέωση. Η Σελήνη στον Αιγόκερο είναι σε θέση αδυναμίας. Ο Κρόνος στον Υδροχόο είναι ανάδρομος. Αυτοί οι δυο, μας βάζουν σε σκέψεις. Ο κόσμος μοιάζει μπερδεμένος και αναποφάσιστος, μια κατάσταση που τον οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις και ανάρμοστες συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια της αγένειας, του μίσους και της εκδίκησης, όταν βρίσκεται μπροστά σε ιδέες και απόψεις που τον βάζουν στην διαδικασία της αλλαγής.

Εδώ και πολύ καιρό διαφαίνεται καθαρά, ότι κάποιο συμβάν θα διακόψει απότομα τους σχεδιασμούς για στερήσεις, μεταλλαγμένους ιούς, ενέσεις, ανήθικα ξεπουλήματα, και πολλά άλλα δεινά.

Ανάμεσα σε όλα τα αστέρια ξεχωρίζει το Facies. Πρόκειται για ένα νεφέλωμα μπροστά στο πρόσωπο του Τοξότη. Αυτό το νεφέλωμα, όπως και όλα τα άλλα, προκαλούν κακή όραση, τύφλωση, ασθένειες, ατυχήματα και βίαιο θάνατο, πολλές φορές εξ αιτίας της κακής εκτίμησης και απροσεξίας του θύματος. Αυτό το αστέρι, βρισκόταν κοντά στην Σελήνη, στον πρώτο δεκανό του Αιγόκερου, στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Χίτλερ. Και σκέφτηκα, πώς θα μπορούσαν να συνδυαστούν  το νεφέλωμα, η δικτατορία, η δίκαιη αλλά σκληρή τιμωρία, με τις σκληρές όψεις που σχηματίζονται την στιγμή που θα απολαμβάνουμε την λαμπερή υπερπανσέληνο.

Η υπερπανσέληνος του Ιουνίου έχει άρωμα πολιτικής δολοφονίας. Άρωμα δίκαιης σκληρής τιμωρίας. Άρωμα απολυταρχικής επιβολής εξουσίας. Έχει άρωμα εμφάνισης νέων ηγεσιών. Έχει άρωμα ακύρωσης όλων των κανόνων και των απαγορεύσεων που είναι προγραμματισμένες. Δίνει την εικόνα της εμφάνισης ενός «θηριοδαμαστή», που θα τιθασεύσει τις τίγρεις και τους λέοντες, και θα συνομιλήσει με τα υπόλοιπα άγρια θηρία. Οι κινήσεις θα είναι απρόοπτες, γρήγορες, το πνεύμα ακούραστο, και οι αλλαγές ανυπολόγιστες. Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζει ο Μανίλιος, στο έργο του Astronomica.

Και ενώ η εξουσία ονειρεύεται μια νέα «κορώνα» με το αστέρι Nusakan στο μεσουράνημα, φοβάμαι ότι θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τα σχέδια της, μόλις εμφανιστούν οι δυο μικροί όνοι (Aselli), του αστερισμού του Καρκίνου, μαζί με τον πολεμοχαρή Άρη, που όπως έλεγε ο Πλίνιος, προμηνύουν ένα βίαιο τέλος.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα