Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΆρθραΈνα Κβαντικό Καλοκαίρι

Ένα Κβαντικό Καλοκαίρι

Γράφει ο Συμεών Καϊμασίδης

Το πολυπόθητο και πολλά υποσχόμενο καλοκαίρι του 2021 αφίχθη, ύστερα από έναν καινοφανή παρατεταμένο οχτάμηνο εγκλεισμό, στερούμενοι άπαντες την κοινωνικότητα μας και πολύ εξ ημών ακόμα και το δικαίωμα της εργασίας. Εισπράττοντας οι πλείστοι  πενιχρά της λοιδορίας επιδόματα και ολίγοι προνομιούχοι, παχουλά και αυγατισμένα τάλαντα που πολλάκις υπερβαίνανε τα κέρδη των εν λόγω επιχειρήσεων σε καθεστώς λειτουργίας!

Η τηλεκπαίδευση  που μάλλον με τηλεανεκπαίδευση φάνηκε να μοιάζει περισσότερο κατά την εφαρμογή της, καθότι από την μία δεν υπήρχε η πρόσβαση στο διαδίκτυο από όλους τους εκπαιδευόμενους λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή δυσλειτουργίας του δικτύου  και από την άλλη δεν υπήρχε ο έλεγχος από τους εκπαιδευτικούς αν οι παρακολουθούντες ήταν παρόντες. Η τηλεανεκπαίδευση λοιπόν συνάμα με την τηλεργασία των γονέων εγκλώβισε, κυρίως τις αστικές οικογένειες, εν τω οίκω τους καθ΄ όλον τον παρατεταμένο εγκλεισμό με αποτέλεσμα την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και ρήξης. Ανησυχητικά επίσης ήταν και τα δείγματα από τους βιολογικούς των μεγάλων αστικών κέντρων με αύξηση έως και 200/% στην χρήση βαρβιτουρικών φαρμάκων και ναρκωτικών!

Υστέρα λοιπόν μετά από αυτόν τον βάναυσο, επιβαλλόμενο και ψυχαναγκαστικό εγκλεισμό της κοινωνίας μας, με καθημερινή μονοδιάστατη προβολή από τα συστημικά καλοπληρωμένα ΜΜΕ ως τον μοναδικό τρόπο σωτηρίας σε συνδυασμό με το εμβόλιο, έναντι ενός αόρατου μεν, υπαρκτού δε εχθρού με μόλις όμως 0,12% θνησιμότητα, δίνει την εντολή ο δημοκρατικά εκλεγμένος  Άρχων της Πατρίδας μας για το σταδιακό άνοιγμα της πολιτείας μας με ορόσημο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.                                                                                   

Οι νομοί ανοίξανε, οι μετακινήσεις ξεκινήσανε, τα τουριστικά καταλύματα όμως παραμείνανε αδρανή εκτός από κάποιες σποραδικές αφίξεις των Σαββατοκύριακων μέχρι του Αγ. Πνεύματος που επί της ουσίας έγινε η θυρανοιξία του εγχώριου τουρισμού. Άφαντος ο εισερχόμενος τουρίστας παρόλο τους πολυδιαφημιζόμενους COVID FREE προορισμούς και τις ικεσίες του κ Θεοχάρη σε χώρες που αντλούμε το μέγιστο ποσοστό εισροής επισκεπτών.                                                                                       

Τιτάνιο πλήγμα στα Ιόνια νησιά και σε άλλους Βρετανικούς προτίμησης προορισμούς της χώρας μας η στάση της Αγγλίας να κρατάει ερμητικά κλειστά τα σύνορα της, ένεκα της καλπάζουσας μετάλλαξης Δέλτα, ευελπιστώντας να τηρήσει την εξαγγελία του ο Boris Jonson για άνοιγμα στις 19/7 δίνοντας το φιλί της ζωής στις άμεσα Βρετανικές τουριστικά εξαρτώμενες περιοχές.

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό της Ευρώπης τέθηκε σε εφαρμογή για την ασφαλή εσωτερική μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών από τέλος Ιούνη, αλλά (μία χελιδών οὐκ ἐάρ φέρειν), καθώς οι μεταλλάξεις Δέλτα, Έψιλον, Λάμδα και ούτω καθεξής με γοργούς ρυθμούς διαχέονται, βάζοντας τροχοπέδη και στους εισερχόμενους εμβολιασμένους εκτός Ε.Ε αφού επιβάλλεται πλέον να υποβληθούν και σε Rapid test ή P.C.R για να περάσουν τα σύνορά μας.

Εν τω μεταξύ ενώ βρισκόμαστε στη καρδιά ενός κβαντικού καλοκαιριού με μύριους αστάθμητους παράγοντες να μας ανασχηματίζουν τον προγραμματισμό των κρατήσεων ανακοινώνονται και τα τιμωρητέα μέτρα της άρχουσας τάξης στους μη εμβολιασθέντες για υποχρεωτικό Rapid test κόστους 20 ευρώ για πρόσβαση σε κάθε είδους  διασκέδασης με αποκορύφωμα ως και τον άλογο διαχωρισμό σε αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις.  

Ήμαρτον  κύριε Πρωθυπουργέ δείξε λίγη ανοχή στο ποίμνιο σου, υπάρχουν και οι επιφυλακτικοί σκεπτικιστές, που το εμβόλιο το ορούν περισσότερο σαν την Δαμόκλειο Σπάθη παρά σαν το πολλά υποσχόμενο μοναδικό σωτήριο μέσο για την επανάκτηση της ελευθερίας μας και απολύτως δικαιολογημένα ένεκα των πλείστων παρενεργειών από τις προσδοκώμενες. Το ίδιο αίσιο και όσο πιο αλώβητο τέλος βουλευόμαστε Άπαντες. Επιθυμητέο θα ήταν να παύσουν οι απρεπείς χαρακτηρισμοί και οι απειλές, που μάλλον περισσότερο μας διχάζουν και εξαγριώνουν πάρα μας οδεύουν στην πολυπόθητη έξοδο από αυτήν την τραγωδία!!!

Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός

Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα