Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑργολίδαΕπίσκεψη του Σλοβένου Πρέσβη στον Δημήτρη Κωστούρο

Επίσκεψη του Σλοβένου Πρέσβη στον Δημήτρη Κωστούρο

Συνάντηση γνωριμίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 22 Ιουλίου, μεταξύ του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου και του Σλοβένου Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Matjaz Longar.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία ξεκίνησε με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τη νεότερη ιστορία του Ναυπλίου ως πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, τους  ιδιαίτερους δεσμούς που ενώνουν  τις δύο χώρες καθώς στην Σλοβενία βρίσκεται η πόλη της μακρινής καταγωγής του Ιωάννη Καποδίστρια, τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, τον τουρισμό, την οικονομία, αλλά και ζητήματα για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και την σημαντικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Άγιο Σπυρίδωνα προκειμένου ο κ. Matjaz Longar να δει την αναμνηστική πλακέτα που είχε παραδώσει ο Πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ κατά την επίσκεψή του στο Ναύπλιο το 2018 προς τιμή του Πρώτου Έλληνα Κυβερνήτη.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ξενάγησε τον Σλοβένο Πρέσβη στο ιστορικό κέντρο και  τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και περπάτησαν στα στενά της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Οι δύο άνδρες ανανέωσαν το ραντεβού τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να συζητήσουν εκτενώς ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ναυπλιέων και της Σλοβενίας.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα