Το φως του ήλιου και το σκοτάδι του Πλούτωνα

0
Θέκλας Μεταξά
Γράφει Θέκλα Μεταξά

Οι «κυνάδες ημέρες» αυτή τη χρονιά, έφτασαν νωρίτερα. Τις περιμένουμε συνήθως μετά την 21η Ιουλίου. Το ίδιο και τα κυνικά καύματα. Αλλά ο Μέγας Κύων, ο Σείριος, είχε άλλα σχέδια. Μας έστειλε τα καυτερά χάδια του νωρίτερα. Και δεν σκοπεύει να μετριάσει την θερμότητα της αγκαλιάς του, όσο κι αν μας βασανίζει.

Λίγο μετά την Νέα Σελήνη του Ιουλίου, και λίγο πριν την Πανσέληνο, συμβαίνει ένα αξιοπρόσεκτο ουράνιο φαινόμενο. Στις 18 Ιουλίου, στην 01.30 π.μ. η αντίθεση Πλούτωνα – Ηλίου που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, θα βρίσκεται στην ολοκλήρωση της και σε απόλυτη ακρίβεια. Στις 25 μοίρες του Αιγόκερου και σε συζυγία με το Μεσουράνημα θα είναι ο Πλούτων, και στις 25 μοίρες του Καρκίνου, σε συζυγία με το Ναδίρ, θα βρίσκεται ο Ήλιος. Τι πρόβλημα κι αυτό!!!Ο Πλούτων θρονιασμένος στον οίκο της εξουσίας, και ο Ήλιος στον οίκο της Πατρίδας. Εξουσία ενάντια στην Πατρίδα. Το πρόβλημα καθρεφτίζεται και εμφανίζεται ολοκάθαρα. Τέρμα πια οι υποκρισίες και τα υπονοούμενα. Τέρμα οι προφυλάξεις. Σε πατάω ανθρωπάκο, γιατί έτσι μου αρέσει. Οι δοκιμασίες μεγαλώνουν. Οι ταλαιπωρίες είναι αφόρητες.

Η Πατρίδα και ο λαός λοιπόν, στο στόχαστρο της εξουσίας. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια. Έφτασε η ώρα. Όλα ξεσκεπάζονται. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Ο Πλούτων βγαίνει από τα σκοτάδια του κάτω κόσμου, κάτι που δεν κάνει συχνά, αλλά αναγκάζεται τώρα να το κάνει, λόγω του ισχυρού φωτός που του στέλνει ο Ήλιος.

Ο Δίας εξακολουθεί να είναι ανάδρομος και ετοιμάζεται να ξαναμπεί στον Υδροχόο. Εκεί, θα έχει να ασχοληθεί με νέες επιστημονικές ανακαλύψεις, με μαζικές εκδηλώσεις, με παλαιότερες υποθέσεις που άφησε σε εκκρεμότητα, και φυσικά, θα συναντήσει τον αγαπημένο του Γανυμήδη, τον οινοχόο των Θεών, και μεγαλύτερο δορυφόρο του.

Όλα όσα είχε υποσχεθεί η πολυαστρία στον Υδροχόο, κατά την Νέα Σελήνη της 11ης Φεβρουαρίου, αρχίζουν τώρα να υλοποιούνται. Η χαραμάδα φωτός που αχνοφαινόταν τότε, άρχισε να μεγαλώνει. Βέβαια, θα υπάρχει έντονη προσπάθεια χειραγώγησης. Όσο θα πλησιάζει όμως η ώρα για την Πανσέληνο του Ιουλίου, που θα γίνει στις 24 του μήνα, τόσο θα αυξάνονται και οι νίκες του λαού έναντι της εξουσίας.

Υπάρχει και αυτό το τρίγωνο ανάμεσα στον Ποσειδώνα και τον Ήλιο, που δεν μου αρέσει καθόλου. Μυρίζει σεισμό. Και φωτιές, πολλές φωτιές.

Οι αστέρες ΑΝΤΑΡΗΣ, ΑΛΝΤΕΜΠΑΡΑΝ, ΠΡΟΚΥΩΝ και TEREBELLUM που θα βρίσκονται μαζί με τους Δεσμούς της Σελήνης, τον Πλούτωνα και τον Ήλιο, προκαλούν συγκρούσεις, διαφωνίες, διχασμούς, καταστροφές και κακοτυχίες. Κάνουν τους ανθρώπους ξεροκέφαλους. Συνδέονται με τραυματισμούς και βίαιο θάνατο. Φέρνουν δόξες και τιμές που διαρκούν λίγο. Ασθένειες, μολύνσεις και πυρετοί είναι στο προσκήνιο. Όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με σωστούς χειρισμούς και ομοψυχία.

Δηλητήριο ξεχύνεται από τον οίκο της εξουσίας. Δεν πρόκειται για αστείο. Το παιχνίδι γίνεται ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο. Ο θάνατος σου η ζωή μου. Δεν υπάρχει οίκτος.

Θα πρέπει να πάρουμε πάρα πολύ σοβαρά αυτήν την αντίθεση Πλούτωνα – Ηλίου. Έχει πολλά πράγματα να μας πει. Έχει πολλές οδηγίες για την στάση που θα πρέπει να κρατήσουμε. Περπατάμε στην κόψη του ξυραφιού. Μια λεπτή διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στην ελευθερία και την υποδούλωση.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο Google News
Στη σελίδα Facebook – Στην ομάδα Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here