ΆρθραΑστερισμός του Λέοντα – η καρδιά του καλοκαιριού

Αστερισμός του Λέοντα – η καρδιά του καλοκαιριού

Θέκλας Μεταξά
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Ο Αύγουστος θεωρείται ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, όμως, στην πραγματικότητα είναι ο δεύτερος και μεσαίος μήνας, εφ’ όσον η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού γίνεται κατά το θερινό ηλιοστάσιο, 20-21 Ιουνίου. Είμαστε λοιπόν ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον Ήλιο στον αστερισμό του Λέοντα μέχρι τις 22 του μήνα.

Ο Αύγουστος, στην 1η ημέρα του, μας κάνει ένα δώρο. Θα δούμε τον Ερμή στην θέση Cazimi,  ή αλλιώς, στην καρδιά του Ήλιου. Κάθε πλανήτης που βρίσκεται στη θέση αυτή, για λίγη ώρα θεωρείται προστατευμένος, και πολλαπλασιάζει την δύναμη του. Ο Ερμής θα βρεθεί στην θέση αυτή στις 05.00 μ.μ. και θα είναι στο ζώδιο του Λέοντα, όπως και ο Ήλιος. Εμπόριο, συναλλαγές, συμφωνίες, υπογραφές, γράψιμο, διάβασμα, επιστήμες, σπουδές και πολλά άλλα έχουν την υπογραφή του Ερμή. Αντιπροσωπεύει την παιδική και εφηβική ηλικία.

Στις 8 Αυγούστου, η Νέα Σελήνη στις 16ο του Λέοντα, παρέα με την Μεγάλη Άρκτο, έχει οσμή υπερβολικής συναισθηματικής φόρτισης και δύναμης, σε σχέση με τον λαό, που συνήθως οδηγεί στην δημιουργία μιας νέας κατάστασης. Να θυμίσω ότι η Μεγάλη Άρκτος βρισκόταν κοντά στη γενέθλια Σελήνη του Μάο Τσε Τουγκ και τον γενέθλιο Κρόνο του Χίτλερ.

Στις 10 και στις 11 Αυγούστου, η Σελήνη θα συναντήσει πρώτα τον Άρη και μετά την Αφροδίτη, ενώ ο Ερμής θα ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο και να μπει στην Παρθένο. Τον τελευταίο καιρό ο Ερμής κινείται με τη μέγιστη ταχύτητα του και σηματοδοτεί μια βιασύνη σε θέματα αποφάσεων που αφορούν κυρίως τους νέους και τις σπουδές.

Στις 19 Αυγούστου, ο Ερμής συναντάει τον Άρη στο ζώδιο της Παρθένου, και ο Ουρανός τα μεσάνυχτα ξεκινάει την ανάδρομη πορεία του, τριγωνίζοντας αυτούς τους δυο πλανήτες. Ταυτόχρονα, το αστέρι Menkar του αστερισμού του Κήτους, Κρόνιας φύσης, μας ενημερώνει για επερχόμενες νευρικές κρίσεις που θα είναι άφθονες αυτόν τον μήνα, λόγω στερήσεων και συναισθηματικής κόπωσης.

Στις 21 Αυγούστου η Σελήνη συναντάει τον Κρόνο και στις 22 συναντάει τον Δία, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και μια εποχιακή Blue Moon Πανσέληνο, στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου. Ο Ήλιος από απέναντι, θα βρίσκεται κοντά στον αστέρα Βασιλίσκο (Regulus), τον μικρό βασιλιά, την καρδιά του Λέοντα, το πόδι που συντρίβει (ονομασίες και ιδιότητες που αποδίδονται στο αστέρι). Κοντά στον Ήλιο το αστέρι αυτό δίνει δύναμη, εξουσία, επιρροή, τιμές και πλούτη, αλλά και βία, καταστροφές, αρρώστιες, πυρετούς. Όχι, δεν θα αφορούν τον λαό όλα αυτά, τους εξουσιαστές θα αφορούν.

Στις 23 Αυγούστου ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο της Παρθένου και στις 30 ο Ερμής μπαίνει στον Ζυγό.

Θεωρώ πως οι αστερισμοί της Μεγάλης Άρκτου, του Κήτους και του Λέοντα, θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά τον Αύγουστο, ως προς την διαμόρφωση του κλίματος και ως προς την αντιμετώπιση από την πλευρά του λαού.

Ο Αστερισμός του Λέοντα και ο Βασιλίσκος, είναι σύμβολα δύναμης και εξουσίας. Ο Βασιλίσκος είναι ο αστέρας που φανερώνει την βασιλική καταγωγή .

Αυτόν τον Αύγουστο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ιστορίες που αφηγούνται οι συγκεκριμένοι 3 αστερισμοί να ζωντανεύουν. Η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος αποτελούν τα κλειδιά για την ερμηνεία των γεγονότων που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα