ΑργολίδαΝαύπλιο: 35 σχολικούς καθαριστές με πλήρη απασχόληση προσλαμβάνει ο Δήμος

Ναύπλιο: 35 σχολικούς καθαριστές με πλήρη απασχόληση προσλαμβάνει ο Δήμος

Με ιδίους πόρους θα καλύψει ο Δήμος Ναυπλιέων το επιπλέον κόστος ώστε να διασφαλίσει πλήρως την καθαριότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του. Για τον Δήμο Ναυπλιέων, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε ανώτατο αριθμό 35 προσλαμβανόμενων σχολικών καθαριστών με ημερήσια απασχόληση τρεις (3) ώρες.

Ο Δήμος είχε αιτηθεί με έγγραφό του 42 θέσεις με πλήρη απασχόληση. Όπως είναι λογικό οι τρεις ώρες δεν αρκούν ώστε να πραγματοποιηθεί η καθαριότητα στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και μάλιστα να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Κορωνοϊό.

Μετά από πρωτοβουλία και πρόταση της Δημοτικής Αρχής ο Δήμος Ναυπλιέων θα καλύψει με ίδιους πόρους το κόστος της παραπάνω απασχόλησης των 35 σχολικών καθαριστών. Αυτό σημαίνει ότι θα προσληφθούν τριάντα πέντε (35) σχολικοί καθαριστές πλήρους απασχόλησης και όχι τρίωρης.

Με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα σε πολύ καλύτερες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής.

Η συνολική δαπάνη που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος Ναυπλιέων ανέρχεται σε 220.000 ευρώ περίπου, με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο να δηλώνει:

 « Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να προσλάβει 35 σχολικούς καθαριστές που θα καλύπτουν μόνο τρεις ώρες εργασίας, πήραμε την πρωτοβουλία και προτείναμε στην Οικονομική Επιτροπή ο Δήμος Ναυπλιέων με ιδίους πόρους, να καλύψει το υπόλοιπο των ωρών και οι σχολικοί καθαριστές να γίνουν πλήρους απασχόλησης. Δεν επιτρέπεται να παίζουμε με την δημόσια υγεία και πόσο μάλλον με την υγεία των παιδιών μας. Η καθαριότητα αλλά και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές μονάδες λόγω της πανδημίας, δεν μπορεί να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα σε τρεις ώρες. Οπότε, οι σχολικοί καθαριστές θα γίνουν πλήρους απασχόλησης και οι σχολικές μας μονάδες δεν θα έχουν ελλιπή καθαρισμό αλλά και οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας θα αισθάνονται ασφάλεια, ως προς το κομμάτι της καθαριότητας και της υγιεινής».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα