ΑρκαδίαΑρκαδία: Κλείνουν τρεις Παιδικοί Σταθμοί λόγω έλλειψης νηπίων

Αρκαδία: Κλείνουν τρεις Παιδικοί Σταθμοί λόγω έλλειψης νηπίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρίπολης ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του (Διαύγεια, ΑΔΑ: ΩΔΝΨΟΛΜΦ-ΤΛΣ) την προσωρινή αναστολή λειτουργίας για το έτος 2021-2022 λόγω μη συμπλήρωσης του προβλεπόμενου από το νόμο αριθμού εγγεγραμμένων νηπίων, των εξής Παιδικών Σταθμών:

  • · 2ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Τρίπολης
  • · Παιδικός Σταθμός Λεβιδίου
  • · Παιδικός Σταθμός Αλέας στην Τεγέα

Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων Παιδικών Σταθμών θα είναι προσωρινή και κάθε χρόνο θα επανεξετάζεται η δυνατότητα επαναλειτουργίας τους αναλόγως με τον αριθμό των εγγραφών που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της εκάστοτε σχολικής χρονιάς.

Επίσης, όπως προτάθηκε από το Δ.Σ., θα επικαιροποιηθεί ο Οργανισμός Λειτουργίας του Ν.Π.Δ.Δ. του Δ. Τρίπολης για να λυθεί το πρόβλημα των προσωποπαγών θέσεων που καταργούνται μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων.

Στη συνεδρίαση, έγινε μία μεγάλη συζήτηση για το θέμα αυτό με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Ηλία Κούρο να διευκρινίζει για τους εργαζόμενους των εν λόγω σταθμών ότι «Οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στους άλλους Π. Σταθμούς που έχουμε πρόβλημα προσωπικού. Έτσι καλύπτουμε το πρόβλημα του προσωπικού.»

Επιπλέον, ο κ. Κούρος σημείωσε: “ …υπάρχει η σκέψη, το σχολικό λεωφορείο που έχει το Ν.Π.Δ.Δ., να διατεθεί για τη μεταφορά των παιδιών των συγκεκριμένων Π. Σταθμών στους Π. σταθμούς εντός της Τρίπολης.

Όσον αφορά τον 2ο Π. Σταθμό (επί της οδού Βερβαίνων και Κυνουρίας, Τρίπολη) είπε ότι υπάρχει το σκεπτικό δημιουργίας «Βρεφονηπιακού Σταθμού» δεδομένου ότι δεν υπάρχει στο Δήμο Τρίπολης και ο υπάρχων Βρεφικός Σταθμός που λειτουργεί στον 2ο όροφο του κτηρίου παρουσιάζει τη δυσκολία της ύπαρξης σκάλας.”

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα στους εν λόγω Παιδικούς Σταθμούς προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ

Ηλίας Κούρος

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα