ΆρθραΜέχρι οι θεοί είχαν σαστίσει…

Μέχρι οι θεοί είχαν σαστίσει…

Γράφει η Αλίνα Λετσοπούλου

Εξαντλημένοι στα παράλια της Τροίας. Ο πόλεμος είχε κρατήσει δέκα χρόνια. Μέχρι οι θεοί είχαν σαστίσει. Είπαμε να κάνουμε πλάκα και οι θνητοί την πήραν σοβαρά. Μα γιατί δεν δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό;

Μια νύχτα με full moon η θεά Αθηνά εμφανίστηκε στην σκηνή του Οδυσσέα. Φορούσε ένα καταπληκτικό λευκό μεταξωτό τουνίκ, στρασένια φεγγαρίσια ζώνη στο χέρι κρατούσε κλαδί ελιάς (ήταν το trademark).

Η assistant – κουκουβάγια, είχε αράξει στον ώμο της, πρώτον γιατί βαριόταν την ανθρώπινη ηλιθιότητα και δεύτερον για να της ψιθυρίζει τα remember to.

Ο ήρωας ροχάλιζε. Τον σκουντάει, τίποτα. Είχε πιει ένα φλασκί κρασί, κέρασμα από τον Διόνυσο και ονειρευόταν ίππους, δώρα, κρύπτες … τι αηδίες να ‘ναι αυτές;

  • – Ξύπνα βρε, έχω να σε εμπνεύσω.
  • – Δεν ξυπνάω με τίποτα. Νιώθω φόβο, απελπισία, και ανασφάλειά. Οι σύντροφοι έχουν άρνηση. Σιγά μην τα καταφέρω!
  • – Πως μου βγήκε έτσι ο πολυμήχανος, εγώ αλλιώς τον προσέλαβα. Πληρώνω ΙΚΑ, δώρα και εισφορές για αυτό το χάπατο; Τι τραβάω η πάνσοφη, μα τον Δία.

Από που να προέρχεται ο φόβος του ανθρώπου, αναρωτήθηκε η θεά postαροντας: Το ερώτημα δεν είναι αν μπορείς, γιατί μπορείς, το ερώτημα είναι αν θέλεις.

Η κουκουβάγια έβαλε τα hashtags #δούρειοςίππος #αλλαγή #μπορώ #θέλω #είστε ηλίθιοι και την έκανε.

Ο Οδυσσέας ξύπνησε, έπλυνε δόντια, έβαλε τα σανδάλια του και πήγε στο conference. H συνάντηση ήταν επική, την έχει περάσει ο Όμηρος στα πρακτικά. (Ραψωδία ΣΤ)

Όλοι ήρθαν στην ώρα τους. Αφήσαν απέξω τις ασπίδες τους, τις κρυφές ατζέντες, τους φόβους και το μανιπιουλάρισμα. Σκέφτηκαν διαφορετικά. Πήραν τα ρίσκα τους και αλληλεπίδρασαν.

Μαθαίνοντας στην ανθρωπότητα πως η αλλαγή, η σύνδεση και η επικοινωνία είναι η μόνη σταθερά.

Love you all,
Alina

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα