ΆρθραΤο "τέλος" των ιδιωτικών αυτοκινήτων

Το “τέλος” των ιδιωτικών αυτοκινήτων

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

“Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” . Το ψωμί… ψωμάκι, η Παιδεία… ανεκπαίδευτη και η ελευθερία το 2021 προβληματική. Τον Νοέμβριο του 2020 δημοσιεύτηκε στην “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” το άρθρο “Δεν μου ανήκει τίποτα. Δεν έχω ιδιωτική ζωή. Η ζωή μου είναι υπέροχη”.

Το μεγάλο ερώτημα ήταν το “Πως και πότε θα μπορούσαν να συμβούν όλα αυτά; Σήμερα θα διαβάσετε το “πότε, το πως και το γιατί” στο εγγύς μέλλον δεν θα έχετε στην ιδιοκτησία σας αυτοκίνητο. Το τεχνολογικό θαύμα που δημιούργησε ο άνθρωπος και μας επιτρέπει “όποτε μας καπνίσει” να πάρουμε τα κλειδιά στα χέρια μας – αρκεί να έχει καύσιμα για να κινηθεί – και να πάμε όπου έχουμε θέσει στόχο. Την βόλτα μας στην εξοχή, τα παιδιά μας στο πάρκο ή τον σύντροφό μας να χαζέψουμε ένα ηλιοβασίλεμα.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ): «Green Deal Greece 2021» ανακοίνωσε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζεται να ενσωματώσει στο σύστημα μεταφορών υπηρεσίες όπως το car sharing (διαμοιρασμός αυτοκινήτων) ή το carpooling (συνεπιβατισμός) επισημαίνοντας πως με αυτές τις νέες υπηρεσίες περνάμε στην «οικονομία της πλατφόρμας» στον τομέα των Μεταφορών.

Μια εξέλιξη που θα συμβάλει να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις με ιδιωτικά οχήματα στις πόλεις που εντείνουν σήμερα το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε έξυπνες μορφές μετακίνησης και έχουμε ήδη διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο, που αποτελεί τη βάση για να κινηθούμε με αξιώσεις προς την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας στον τομέα των Μεταφορών. Η αρχή έχει γίνει και γι΄ αυτό μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2030 η Ελλάδα θα έχει να επιδείξει απτά αποτελέσματα. Αρκεί να συνεχίσουμε την προσπάθεια με την ίδια προσήλωση στον στόχο” δήλωσε ο κ Κεφαλογιάννης

Ξεχάστε τα ιδιωτικά ΙΧ” ήταν ο τίτλος που υιοθέτησαν τα ΜΜΕ για τα παραπάνω που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η Toyota πρόσφατα λάνσαρε το νέο εμπορικό σήμα Kinto για παροχή υπηρεσιών κινητικότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήδη λειτουργεί σε 13 χώρες και τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες. Με μια εφαρμογή που θα έχουμε στο κινητό μας θα μπορούμε να έχουμε στη διάθεση μας αυτοκίνητο μέσω της μίσθωσής του ή του διαμοιρασμού του με άλλους ανθρώπους. Αν και όταν θέλει η κάθε Toyota ή οποιοσδήποτε άλλος που μπορεί να έχει πρόσβαση π.χ. “Κράτος”.

Ο Καπιταλισμός “μέσα” στον καπιταλισμό για τις “Εταιρείες” που η απληστία τους δεν έχει όρια. Η ψευδαίσθηση της ελευθερίας στην ιδιοκτησία και της ατομικότητας πάει “περίπατο”… γιατί θέλουν να μας “σώσουν”. Φυσικά και δεν έχει να κάνει με τα τεράστια κέρδη και τον έλεγχο πληροφοριών για το καλύτερο προϊόν – τον άνθρωπο-. Ποια “Εταιρεία” δημιουργήθηκε για το κέρδος άλλωστε…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα