ΆρθραΠαν. Ψυχογυιός : Η Κυβέρνηση μένει θεατής μιας κοινωνίας που ρημάζεται από...

Παν. Ψυχογυιός : Η Κυβέρνηση μένει θεατής μιας κοινωνίας που ρημάζεται από την ακρίβεια

Κρατικός Προϋπολογισμός 2022.

Ενεργειακή κρίση. Κύμα ακρίβειας και πληθωρισμός.

Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθωρισμός σημειώνει τρομακτική επιτάχυνση καθώς από το 2,2% που έτρεχε τον Σεπτέμβριο, ενισχύθηκε απότομα στο 3,4% τον Οκτώβριο και έφτασε σε ιστορικό υψηλό δεκαετίας 4,8% τον Νοέμβριο.

Υπερδιπλασιασμός στο ηλεκτρικό ρεύμα , στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα εκθέτουν όλο και περισσότερα νοικοκυριά στον κίνδυνο της ενεργειακής φτώχειας. Αρκετοί άνθρωποι αυτό το χειμώνα δεν θα μπορέσουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους .

Το κύμα ανατιμήσεων όμως δεν σταματάει εκεί . Ακουμπά όλο τον κλάδο τροφίμων και των γεωργικών εφοδίων. Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες θα φτάσουν να μειώσουν κατά 10% την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού τους επόμενους μήνες αυξάνοντας το ποσοστό γενικής φτώχειας στην χώρα. Τα στοχευμένα μέτρα για ενεργειακά φτωχούς και ευάλωτα νοικοκυριά θα πρέπει να είναι γενναία για τους μήνες που έρχονται . Όπως επίσης και η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι αναγκαία για την προστασία της κοινωνίας για να μην έχουμε νέο κύμα φτωχοποίησης. Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να είναι απλός παρατηρητής μιας κοινωνίας που ρημάζεται και να φροντίσει για την ποιότητα ζωής των Ελλήνων. Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 δεν ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες. Εν μέσω πανδημικής και ενεργειακής κρίσης οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τα χαμηλά εισοδήματα αφήνονται στην τύχη τους.

Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Κοινοτικό προϋπολογισμό θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν επενδύσεις στην εισαγωγή περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ,που θα σταματήσουν την εξάρτηση από το φυσικό αέριο και θα μετριάσουν τις τιμές μακροπρόθεσμα. Τα έργα μεγάλης κλίμακας που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην χώρα τον επόμενο καιρό με αναβάθμιση κατοικιών ,χρήση κυκλικών υλικών ,ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτόμες τεχνολογίες είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Οικονομολογός- Λογιστής-Ασφαλιστής

Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Δ.Σ Επιμελητηρίου Αργολίδας

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα