ΆρθραΞένιος Δίας

Ξένιος Δίας

Του Συμεών Καϊμασίδη*

Κακόκεφος ο Δίας, καθήμενος στον χρυσό του θρόνο στον Όλυμπο, συγκάλεσε τον Πανολύμπιο Οργανισμό Ξενίας (Π.Ο.Ξ) να του αιτιολογήσουν, γιατί δύο χρόνια έχει να τιμηθεί ο ίδιος ως Ξένιος Δίας από τους θνητούς ανθρώπους!

Αποκριθείς ο Ερμής, ως πρόεδρος του Π.Ο.Ξ, τον ενημέρωσε για τον μέγα λοιμό που επισκίασε την ανθρωπότητα και ουδείς ξεπροβάλει από την εστία του φοβούμενος μην κολλήσει αυτήν την τρισκατάρατη αρρώστια, που τους πλείστους αποδυναμώνει και τους πρεσβύτερους στον Άδη στέλνει!

Άστραψε και βρόντησε, ο Δίας ακούοντας ταύτα, κεραυνώνοντας έτσι τυχαίως έναν άμοιρο βυρσοδέψη επεξεργαστή πορφύρας πλησίον των οικούντων Αλιέων. Μα τα γένια μου και τα άχρονα χρόνια μου, είπε οργιζόμενος ο βασιλεύς των θεών, τούτος ο αθεόφοβος Αβδηρίτης ο Δημόκριτος, που περηφανεύεται για εκείνη την καινογέννητη ατομική του θεωρία και διαλαλεί παντού γελώντας ότι ο κόσμος μας είναι φτιαγμένος από άτομα και κενό, δεν συνευρέθει με κείνον τον Ιπποκράτη τον άριστο μαθητή του Ασκληπιού, ώστε την θεραπεία να βρούνε;

Βεβαίως γε και συνευρέθηκαν ,αποκριθείς ο Αγγελιοφόρος θεός, οι γνώσεις της καινοφανούς φυσικής με την Ασκληπιεία Ιατρική τεκνοποίησαν και την θεραπεία εύρηκαν. Ένεκα όμως αδόκιμο το θεραπευτικό είναι, και στους μεν πλείστους σωτήριο, στους δε ολίγους άμοιρους φαρμάκι εστί, ο Ιπποκράτης αδιάλλακτος είπε, ότι εγώ τον όρκο μου δεν παραβαίνω και την θεραπεία όταν ορθά παρασκευάσω στους παθόντες θα δώσω, ώστε κανένας από δικό μου ιατρικό να μην αποθάνει !

Μα την τιμιότητα αυτουνού εδώ του Ιατρού, συλλογίστηκε ο Δίας, σιγά μην τον περιμένω τόσο καιρό χάνοντας έτσι τις εκατόμβες θυσίες όπως συνηθίζεται να με τιμούν οι θνητοί. Θα του στείλω την Αφροδίτη μεταμφιεσμένη σε εταίρα και ποτίζοντας τον με άκρατο οίνο, την θεραπεία να του αρπάξει. Έπειτα στους Ατλαντίδες θα την δώσω που φημίζονται για την ατιμία τους, μη έχοντας όσιο και ιερό παρά μόνο η δίψα για την εξουσία τους ηδονίζει, ευθέως το ίδιο φάρμακο θα τους κελεύσω, αφιλοκερδώς σε άπαντες να το χορηγήσουν. Για να το σιγουρέψω όμως, θα μηνύσω στον Απόλλωνα, την Πυθία να προστάξει, χρησμό να βγάλει, ότι όποιος το φάρμακο τούτο δεν καταναλώσει, η Άτροπος θα κόψει το νήμα του και στον βαρκάρη τον οβολό του θα δώσει.
Τούτα τα δρόμενα τελέσθηκαν τον καιρό εκείνο και την τιμητική του είχε ο Ξένιος Δίας εκείνη την Χρονιά!

*Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός

Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα