ΑρκαδίαΓιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει μια διαδικτυακή περιήγηση και ένα εργαστήρι, την Τετάρτη 18 Μαΐου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Αναλυτικά:

  • Διαδικτυακή περιήγηση στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Με τη βοήθεια των καινοτόμων συγγραφικών εργαλείων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης PLUGGY, το ΠΙΟΠ δημιούργησε έναν δίγλωσσο ψηφιακό περίπατο στους κύριους χώρους και εκθέματα του Μουσείου, διαθέσιμο μέσω υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ.

Δείτε την ελληνική διαδρομή εδώ και την αγγλική διαδρομή εδώ.

  • Υφαντά από την Αρκαδία-από το χθες στο σήμερα (ώρες 10:00-11:00).

Με έμπνευση από τα μοτίβα των παραδοσιακών αρκαδικών υφαντών της συλλογής του Μουσείου, που θα εκτίθενται από 18 έως 22 Μαΐου, σχολικές ομάδες Δημοτικού και Γυμνασίου συμμετέχουν σε ένα εργαστήρι ψηφιδωτού και δημιουργούν χρηστικά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια θα πάρουν μαζί τους.

Η συμμετοχή και τα υλικά για το εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

* Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

** Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα