Άρθρα"Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη τα “Θαύματα” αλλά Νεκτάριους…"

“Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη τα “Θαύματα” αλλά Νεκτάριους…”

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

«Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή. Είναι όλες καταπέλτης, αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια… Υπάρχει ποινική διάσταση… Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά;… Πρόκειται για απάτη ολκής… Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων και σε αγανακτισμένο ύφος ο Μητροπολίτης Αργολίδας .

Γνωρίζω περιπτώσεις ανθρώπων που όχι μόνο δεν ιάθηκαν, αλλά η κατάσταση τους χειροτέρεψε. Ο ανθρώπινος πόνος είναι πολλές φορές αβάσταχτος και οι άνθρωποι τρέχουν, όπου ακούν κάτι που μπορεί να δώσει ελπίδα. Κάποιοι την εκμεταλλεύονται, την μεταχειρίζονται στο όνομα του Χριστού“, είπε ο Σεβασμιώτατος. “Αυτή η ιστορία με έχει κουράσει, είναι ψυχοφθόρος. Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι, που έχουν περισσότερα στοιχεία από εμένα και πρέπει να τα καταθέσουν στην Δικαιοσύνη“…

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος για ακόμα μια φορά “δεν μάσησε” τα λόγια του και όπως “εν καιρό πανδημίας” παρέδιδε μαθήματα λογικής, έτσι και τώρα ήταν καταιγιστικός απέναντι στα ψευδοθαύματα που “συμβαίνουν” στο ναό των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού.

Ο ανθρώπινος πόνος κατάντησε προϊόν σε ένα “ράφι” στο Λυκαβηττό με σκοπό την αναγνωρισιμότητα και το εύκολο κέρδος. Όταν η Εκκλησία γίνεται “μαγαζάκι” και οι πελάτες συρρέουν κατά εκατοντάδες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Χριστός έδιωξε με βία τους εμπόρους από το Ναό…

Η Εκκλησία μας χρειάζεται ανθρώπους για να διδάξουν το Θείο με αγάπη, λογική και κατανόηση και όχι αφορισμούς και μεσαιωνικά τερτίπια. Ανθρώπους ως τον Μητροπολίτη Νεκτάριο που δεν φοβούνται να μιλήσουν με ακέραιο λόγο και ανθρώπινα ελαττώματά. Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης χαίρει εκτίμηση και σεβασμό, και από ανθρώπους που δηλώνουν αγνωστικιστές και έχουν απομακρυνθεί από τον Χριστιανισμό και διαβάζουν με ενδιαφέρων τα κείμενα του που έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα μας.

Φυσικά στην απίθανη υπόθεση του Λυκαβηττού που είναι σε εξέλιξη, οι “φωνές” ότι υπάρχει συγκάλυψη από τους πολιτικούς της κυβέρνησης όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα θα πρέπει να μας προβληματίζουν ιδιαιτέρως. Ποίοι είναι και ποίος είναι ο σκοπός τους;..

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα