Ελλάδα27ο Θερινό Σχολείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

27ο Θερινό Σχολείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δράσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2022 θερινό Σχολείο, με θέμα «Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις», με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, και συνεχίζοντας την 26ετή πρωτοπόρο προσφορά του στην εκπαίδευση, ολοκλήρωσε με επιτυχία το 27ο Θερινό Σχολείο το οποίο παρακολούθησαν 40 περίπου μαθητές από Λύκεια όλης της επικράτειας, επεκτείνοντας την δυνατότητα συμμετοχής και σε σχολεία εκτός Αττικής.

Η θεματολογία που επιλέχθηκε αυτή τη χρονιά αφορούσε, αφενός μεν στην ενημέρωση των μαθητών για τις εξελίξεις στο τομέα της Αστρονομίας και Αστροφυσικής, αφετέρου δε στην εξοικείωσή τους με ερευνητικά μεθοδολογίες και θέματα που απασχολούν τους αστροφυσικούς. Ενημερώθηκαν για καινοτόμα θέματα αστρονομίας και αστροφυσικής, όπως Εξωπλανήτες, Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών, Βαρυτικά Κύματα και Κοσμολογία. Τέλος δόθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής των μαθητών σε νυκτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Newall που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΕΑΑ στην Πεντέλη.

Περισσότερες πληροφορίες για το 27ο Θερινό Σχολείο του ΕΑΑ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.astro.noa.gr/diaxisi-epistimis/therino-sxoleio-astrofysikhs/

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα