ΆρθραΔεν είναι αρμόδια η κυβέρνηση για τη συντήρηση των σχολείων - και...

Δεν είναι αρμόδια η κυβέρνηση για τη συντήρηση των σχολείων – και ποιος είναι;

Μηνάς Π.
Γράφει ο Μηνάς Π.

Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα το τραγικό γεγονός στις Σέρρες με την έκρηξη του λέβητα στο σχολείο και με τα χρήματα του ΕΣΠΑ που επενδύθηκαν σε σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου όπως αναφέρουν τα πρώτα ρεπορτάζ.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό θλίψης για εμάς τους ίδιους – δεν μπορώ να φανταστώ για την οικογένεια του παιδιού – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δήλωσε τα γνωστά που λένε όλοι οι πολιτικοί έπειτα από τραγωδίες, έσπευσε να αποτινάξει την ευθύνη από επάνω του. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμία σχέση με την συντήρηση των σχολείων. Δεν ξέρουν τίποτα με λίγα λόγια. Τα σχολεία “ξυπνάνε” μόνα τους το πρωί, τρώνε πρωινό και… συντηρούνται. Όχι βέβαια αλλά όλη η δουλεία πραγματοποιείται από του Δήμους. Οι έρμοι οι Δήμοι όμως που βρίσκουν τα χρήματα για τις απαραίτητες συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων;

Θα σας πω το μυστικό και ελπίζω μην μας “ακούσει” κανείς. Η Κυβέρνηση χρηματοδοτεί τους Δήμους. Οπότε, πάλι μεταξύ μας, αν το αρμόδιο Υπουργείο πιστώνει λιγότερα χρήματα από αυτά που χρειάζονται, τότε στα σχολεία μας θα υπάρχει κακοσυντήρηση και τα παιδιά μας θα κάνουν τα μαθήματα τους σε τάξεις επικίνδυνες. Πλήθος μικρών – ευτυχώς- ατυχημάτων είχαν συμβεί μέχρι σήμερα στα σχολεία μας. Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά πτώσης σοβάδων και άλλων υλικών σε σχολεία, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών αναφέρει η ιστοσελίδα alfavita.gr πριν από τέσσερις ημέρες.

Μια από τις ανακοινώσεις που έχουν δημοσιευτεί θα αναφέρω και είναι αυτή που θα πάρει την μικρότερη δημοσιότητα. Του ΚΚΕ:

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ… «είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο ‘έλεος’ της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων ‘υπεύθυνο – ανεύθυνων’ παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας, όπως το να μην γίνονται εργασίες σε καυστήρα, σε μέρα κι ώρα λειτουργίας του σχολείου!».«Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή οφείλουν να δώσουν εδώ και τώρα εξηγήσεις. Η ευθύνη τους είναι δεδομένη και δεν μπορεί να κρυφτεί» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα! Τα σχολεία των παιδιών μας πρέπει να σωθούν από τη βαρβαρότητα».

Για να συνοψίσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με το τραγικό γεγονός, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αν και δεν είναι… “αρμόδια” όπως έσπευσε να δηλώσει ο ίδιος, έχει την μεγάλη ευθύνη με την υποχρηματοδότηση των σχολείων μας με αποτέλεσμα την κακή και επικίνδυνη συντήρηση τους. Στο κάτω κάτω ποια παιδάκια πάνε στα δημόσια σχολεία μας; Τα δικά τους τα έχουν σε ιδιωτικά ως επί το πλείστον…

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα