Άρθρα2023: Η χρονιά αλλαγής στο Δήμο του Ναυπλίου με Όραμα για Δημιουργία,...

2023: Η χρονιά αλλαγής στο Δήμο του Ναυπλίου με Όραμα για Δημιουργία, συμμετοχή, ανάπτυξη

Του Γιάννη Γαλανόπουλου*

Τελευταία εικοσιτετράωρα του 2022 και οι μέρες προσφέρονται για απολογισμούς πάσης φύσεως…
Αλλά και για σκέψεις, σχέδια και φιλοδοξίες που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στη χρονιά που έρχεται..

Το 2023 είναι έτος εκλογών. Εθνικών, περιφερειακών, δημοτικών…
Με το βλέμμα λοιπόν στον Οκτώβρη του 2023, στις δημοτικές εκλογές, μια, πραγματικά, ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, το «Όραμα Δημιουργίας» με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου Δημήτρη Ορφανό φιλοδοξεί να φέρει την ουσιαστική αλλαγή στο Δήμο Ναυπλιέων

Με την απερχόμενη δημοτική αρχή να έχει κλείσει τον δωδεκαετή (και παραπάνω…) κύκλο της είναι η ώρα της ουσιαστικής αλλαγής στα δημοτικά δρώμενα του Ναυπλίου.

Μια αλλαγή όχι στα λόγια, η απλά στην εναλλαγή προσώπων και διαχείρισης, αλλά πραγματική αλλαγή – ανανέωση στη φιλοσοφία διοίκησης του Δήμου και στις προτεραιότητες.
Ο Δημήτρης Ορφανός τέθηκε επικεφαλής σε μια ομάδα ανθρώπων που διαρκώς διευρύνεται με “κορμό” νέα πρόσωπα σε ηλικία και ιδέες, αλλά και πολίτες που έχουν ήδη διαγράψει μια πολύχρονη επιτυχημένη πορεία, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Μακριά από κομματικές εξαρτήσεις η συμφέροντα, το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ορφανού «Όραμα Δημιουργίας» εκφράζει τις ανησυχίες των πολιτών του Δήμου Ναυπλιέων, σε όλο του το εύρος, και πολύ σύντομα θα καταθέσει το πλήρες πρόγραμμά του για την πόλη, την ιστορική πρώτη Ελληνική πρωτεύουσα.

Ήδη έχει δώσει τη «σφραγίδα» των ιδεών, των αξιών και των προθέσεων του και για αυτό – χωρίς υπερβολή – «αγκαλιάστηκε» από τη Ναυπλιακή κοινωνία και το ψηφοδέλτιο καθημερινά πλαισιώνεται από νέα πρόσωπα που θέλουν να συμβάλλουν στην αναγκαία αλλαγή στην πόλη του Ναυπλίου.

Επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές, άνδρες – γυναίκες όλων των ηλικιών και κοινωνικών ομάδων έχουν «στρατευθεί» μαζί μας στον ωραίο αυτό αγώνα.
Με το «Όραμα Δημιουργίας» του Δημήτρη Ορφανού έχω ενώσει κι εγώ τις δυνάμεις μου στην κοινή προσπάθεια και στον στόχο από τον Οκτώβρη του 2023 να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Ναυπλιέων, με καινούργια πρόσωπα, φρέσκιες ιδέες, με την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών, από τη μια άκρη του Δήμου ως την άλλη.

Μετά από 40 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας σε όλη την Αργολίδα (και όχι μόνο..) μπορώ να υποστηρίξω ότι γνωρίζω σε ένα μεγάλο βαθμό τα προβλήματα, τι ανάγκες, τις προτεραιότητες του Δήμου μας.
Παράλληλα η πολύχρονη κοινωνική μου δραστηριότητα σε συλλόγους αθλητικούς, την ΕΠΣ Αργολίδας, σε πολιτιστικά σωματεία, σε συλλόγους, Ένωση Γονέων, Σύλλογο Τριτέκνων και άλλους φορείς με έχει φέρει σε επαφή (από πολύ νέο) με τα επιμέρους ζητήματα της πόλης.

Μέσα από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη νέα δημοτική αρχή του Δημήτρη Ορφανού θα προσπαθήσω να συμβάλλω κι εγώ στο σχεδιασμό για να αλλάξει σελίδα ο δήμος μας.

Γιατί ότι δεν αλλάζει πεθαίνει, όπως εύστοχα έχει ειπωθεί…

Σε συνεργασία με τους άλλους συνυποψηφίους – και αυριανούς δημοτικούς συμβούλους – θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τ’ Ανάπλι μας να μπει σε μια νέα εποχή με Όραμα Δημιουργίας.

Σε όλα τα επίπεδα, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τον πολιτισμό, τουρισμό, την αγροτική ανάπτυξη, την τόνωση του εμπορίου, την δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τον αθλητισμό κλπ.

Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια θέλουμε μαζί μας όλη την ενεργό κοινωνία που επιθυμεί μια δημοτική αρχή με Όραμα, με διαφάνεια παντού, χωρίς αλαζονεία, αποκλεισμούς και στερεότυπα.

Και ήδη δίπλα μας καθημερινά συντάσσονται οι συνδημότες μας που προσδοκούν ένα καινούργιο ξεκίνημα στην αγαπημένη μας πόλη, την αγαπημένη πόλη ολόκληρης της Ελλάδας κι όχι μόνο.

Η ώρα της αλλαγής στο Δήμο Ναυπλιέων πλησιάζει…

Μετράμε αντίστροφα για τη νέα χρονιά και για την «αλλαγή σελίδας» στο δήμο μας.
Το 2023 θα σηματοδοτήσει, σε πολλά επίπεδα, νέες αφετηρίες, στόχους και επιδιώξεις .

Για τον καθένα ατομικά αλλά και στο σύνολο της κοινωνίας.
Και στην πόλη μας φυσικά.

Έχουμε το Όραμα για Δημιουργία, έχουμε τη διάθεση, τη δύναμη και τη γνώση να πετύχουμε.

Καλή χρονιά σε όλους και όλες.

*Δημοσιογράφος – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα