ΑργολίδαΟ Κρίγγος στην εκδήλωση του Υπ. Περιβάλλοντος για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες...

Ο Κρίγγος στην εκδήλωση του Υπ. Περιβάλλοντος για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις για το Άργος

Ο δήμος Άργος – Μυκηνών, εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο συμμετείχε σήμερα σε εκδήλωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος που είχε στόχο τη συνεργασία φορέων για το μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο της Αποστολής για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030.

Η Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, από και προς τους πολίτες» στοχεύει να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών πόλεων προς την ουδετερότητα του κλίματος έως το 2030, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal) έως το 2050, για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.

Σκοπός της Αποστολής είναι οι 100 τελικά επιλεγμένες πόλεις να λειτουργήσουν ως πρότυποι κόμβοι καινοτομίας για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, αναπτύσσοντας συνεργασίες και ένα αποθετήριο καλών πρακτικών από επιτυχημένα έργα καινοτομίας και επενδύσεις πλήρους κλίμακας. Οι επενδύσεις προς την κλιματική ουδετερότητα θα υλοποιηθούν κυρίως μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ και των προσκλήσεων Horizon, Life κ.α., στις οποίες το σύνολο των ευρωπαϊκών πόλεων θα είναι επιλέξιμες.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών τα τελευταία χρόνια έχει εντάξει στο σχεδιασμό των δράσεων και της στρατηγικής του, τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με σκοπό τη δημιουργία μιας πόλης κλιματικά ουδέτερης και έξυπνης, με αποτέλεσμα καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, καλύτερες χρήση των πόρων και λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον για όλους τους πολίτες αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα